Ηλεκτρονική Έκδοση

Απλήρωτοι 8 μήνες οι εργαζόμενοι

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ρίχνει το μπαλάκι το υπ. Άμυνας

Στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας επιρρίπτει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την ευθύνη για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι καθώς και για την πορεία του προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων. Σήμερα αναμένεται συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων στα ναυπηγεία με τους αρμόδιους φορείς του Πολεμικού Ναυτικού ενώ οι εργαζόμενοι διαμηνύουν ότι δεν θα φύγουν από το χώρο των ναυπηγείων εάν δεν πάρουν απάντηση για το πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων 8 μηνών.

φωτ.αρχείου (ΑΜΠΕ) φωτ.αρχείου (ΑΜΠΕ) Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι έχει καταβάλει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το σύνολο του τιμήματος που αφορά στις πυραυλακάτους και συμπληρώνει ότι "η οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων". Συμπληρώνει ότι επεξεργάζεται σχέδια και προτάσεις "στην προοπτική ολοκλήρωσης του απαιτούμενου κατασκευαστικού έργου των πλοίων για την ένταξή τους στον Στόλο και τη διασφάλιση της εργασιακής προοπτικής του προσωπικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας" ενώ υπογραμμίζει ότι η λύση που προτείνει το Πολεμικό Ναυτικό είναι ρεαλιστική αλλά διαφωνεί η διοίκηση των Ναυπηγείων "χωρίς να έχει επιτύχει μέχρι στιγμής η ίδια, τη συμφωνία που οφείλει να έχει με τους υποκατασκευαστές για την κατασκευή των πυραυλακάτων".

Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα των τελευταίων 8 μηνών. Από χθες εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει από την είσοδο των ναυπηγείων και δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν εάν δεν λάβουν οριστική απάντηση για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

 

Κλειστές πόρτες βρήκαν στο υπουργείο Οικονομικών (φωτο) οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε παλιότερη κινητοποιήση για την απληρωσιά το 2011 Κλειστές πόρτες βρήκαν στο υπουργείο Οικονομικών (φωτο) οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε παλιότερη κινητοποιήση για την απληρωσιά το 2011

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Λιμάνια και Ναυπηγεία
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)