Ηλεκτρονική Έκδοση

Πέντε χρόνια κάθειρξη στον Πιστόριους

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ καθώς η δικαστής απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου του για κατ'οίκον περιορισμό και κοινωνική εργασία. Η αρχική εισήγηση πάντως για τον Πιστόριους-που κρίθηκε ένοχος για φόνο εξ αμελείας- ήταν για 10ετή φυλάκιση. Σε ό,τι αφορά την κατηγορία για επίθεση με πυροβόλο όπλο καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή.

Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα δήλωσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης :"Η απόφαση είναι δική μου και μόνο δική μου" ενώ αφού ανακοίνωσε την ποινή είπε ότι πρέπει αυτή να ισορροπεί μεταξύ της τιμωρίας, της αποτροπής και της αποκατάστασης. Απέρριψε τις αιτιάσεις ότι η φυλακή δεν είναι χώρος για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο Πιστόριους θα έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό μέσα στο ίδρυμα ώστε να εξυπηρετείται. Τέλος η δικαστής σημείωσε ότι δεν αισθάνθηκε άνετα με την υπερβολική έμφαση που δόθηκε στην κατάσταση της υγείας του αθλητή.

Παραδέχθηκε ότι ο Πιστόριους συνέβαλε σημαντικά με το έργο του στο να μην υποτιμούνται οι άνθρωποι που έχουν αναπηρία ενώ διάβασε απόσπασμα από προηγούμενες νομικές απόψεις για την υπόθεση και εκτίμησε ότι αυτές ήταν πολύ επιεικείς, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανυποληψία τη δικαιοσύνη.

(Πηγή:BBC)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Νοτια Αφρική