Ηλεκτρονική Έκδοση

Τσίπρας: Η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά

«Η απόφαση της Τουρκίας να ξεκινήσει έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου συνιστά απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε στο Πεντάγωνο από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Σημείωσε ότι με τις κινήσεις αυτές, η Τουρκία ουσιαστικά ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ζούμε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και ρευστότητας. "Παρά το γεγονός ότι η χώρα βιώνει μια μεγάλη κρίση, η αποτρεπτική της ικανότητα είναι ισχυρή" συμπλήρωσε ενώ έπλεξε το εγκώμιο στο έμψυχο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μεγάλες αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν και επισήμανε ότι πρέπει να υλοποιηθούν οι αποφάσεις των δικαστηρίων, αναφερόμενος ουσιαστικά στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση του μισθολογικού καθεστώτος των ενστόλων. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων περιβάλλεται από εμπιστοσύνη και ότι το κράτος θα έχει συνέχεια ενώ διαμήνυσε πως η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Η ενημέρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ο οποίος συνοδευόταν από τους Γ.Βαρεμένο και Κ.Ήσυχο- διήρκεσε συνολικά τρισήμιση ώρες ενώ είχε και συνάντηση με τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο επί μία ώρα.


 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ενοπλες δυνάμεις
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Στο οικόπεδο 2 της Κυπριακής ΑΟΖ σήμερα το Barbaros