Ηλεκτρονική Έκδοση

Μπακογιάννη: Κακός σύμβουλος η πόλωση

Κατά της πόλωσης, τακτικής που υιοθέτησε η κυβέρνηση εσχάτως μετά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, τάχθηκε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και ταυτόχρονα εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι 180 βουλευτές «με βάσει τις δηλώσεις των βουλευτών».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» η Ντ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «η ακραία πόλωση δυσκολεύει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας». Η ίδια είπε ότι «είμαι εναντίον αυτής της πόλωσης και θεωρώ ότι κακώς επιτρέπουμε στου εαυτούς μας να παίζουμε ένα κομματικό παιχνίδι που δεν ωφελεί κανέναν.»

Από την άλλη πλευρά βέβαια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το γεγονός ότι «αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη μέση της κυβερνητικής θητείας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή, σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας.» Άλλωστε, πρόσθεσε, η κυβέρνηση θα οδηγηθεί στις Προεδρικές εκλογές με κάποια θέματα ανοιχτά «εξαιτίας της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν διδάχτηκε τίποτα απ’ όλη αυτή την περιπέτεια της χώρας».

Σε κάθε περίπτωση τόνισε η κυβέρνηση «δεν πρέπει να παρεκκλίνει από την πορεία της» και «να παρασυρθεί από τον λαϊκισμό» γιατί λογικές σχίζουμε Μνημόνια «είναι εξαιρετικά επικίνδυνα πράγματα.»

Αναφορικά με τη συζήτηση περί εξόδου της χώρας από το μνημόνιο η βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει μετά το Μάρτιο, αφότου εκταμιευθεί και η τελευταία δόση, όμως τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της επιτήρησης. «Σαφώς, μετά την έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ, θα πρέπει να έχουμε μια τυπική επιτήρηση. Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει. Όσοι λένε ότι έχουν διαφορετική λύση, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αυτό που λέει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τους 470 νόμους και έπειτα να πάει στους Ευρωπαίους να τους πει θα μου διαγράψετε το χρέος και θα μου δώσετε και λεφτά, αυτά είναι πράγματα που δεν συμβαίνουν πουθενά, ούτε και στον Άρη».

Για το θέμα του χρέους ανέφερε ότι η συζήτηση θα γίνει αφού τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα και κλείσει η διαπραγμάτευση και τάχθηκε υπέρ ρύθμισής του. Επίσης εκτίμησε ότι θα πάμε «σε μια επιμήκυνση, με σταθερό επιτόκιο, που θα μας επιτρέπει να πληρώνουμε πολύ λιγότερα σε ετήσια βάση».

Τέλος, σχετικά με την πρότασή της για μείωση αντικειμενικών κατά 30% η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «αυτή η πρόταση θα επιτρέψει στους Έλληνες να μην πληρώνουν φόρο πάνω σε πλασματικές αξίες και ταυτόχρονα να μην στηθεί ένας φορολογικός μηχανισμός και προϋπολογισμός πάνω σε πλασματικά δεδομένα. Είναι πλασματικά τα δεδομένα σήμερα. Δεν υπάρχουν αυτές οι αξίες» και τόνισε ότι παρά την αρνητική απάντηση επί της πρότασης στη Βουλή η ίδια θα επιμείνει.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Προεδρία της Δημοκρατίας
Νέα Δημοκρατία