Ηλεκτρονική Έκδοση

«Σφίγγα» ο Πανούσης για τον «κουμπαρά»

Στον εισαγγελέα σήμερα και ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Κατάθεση στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, έδωσε την Τρίτη ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης με αφορμή συνέντευξή του στην «Ε». Μετά την κατάθεσή του αρνήθηκε να πει τι υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα και συνεπώς δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι «οι αναφορές έγιναν υπό το επιστημονικό πρίσμα, λόγω του διάχυτου κλίματος διαφθοράς που επικρατεί.»

Τον περασμένο Ιούλιο ο βουλευτής είχε αφήσει αιχμές περί συναλλαγής απαντώντας σε ερώτηση με ποια μέσα συγκεντρώνονται βουλευτές: «Με όλα τα μέσα! Πρόκειται για καθαρή συναλλαγή. Δεν μιλάω μόνον για χρήματα, δεν το γνωρίζω, χωρίς να το αποκλείω κιόλας. Μιλάω για υποσχέσεις, εξυπηρετήσεις, εξασφαλίσεις, ακόμη και διορισμούς συγγενών -όλα τα γνωστά δηλαδή του ελληνικού πολιτικού συστήματος!»

Το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει εντός της ημέρας και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος φέρεται να είχε μιλήσει για παροχές σε βουλευτές, προκειμένου να μην γίνουν πρόωρες εκλογές, σε δήλωσή του στις αρχές Σεπτεμβρίου στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στην επίμαχη δήλωση ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε: «Γίνονται παρασκηνιακές προσπάθειες για να μη γίνουν εκλογές, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές, αμαρτωλές εποχές».

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ
Δικαστικό ρεπορτάζ
Προεδρία της Δημοκρατίας
Για το ίδιο θέμα
Κωνσταντόπουλος: Η κυβέρνηση άνοιξε τον ολισθηρό δρόμο του παρασκηνίου
Γίνεται συναλλαγή με πρόθυμους βουλευτές