Ηλεκτρονική Έκδοση

Κωνσταντόπουλος: Η κυβέρνηση άνοιξε τον ολισθηρό δρόμο του παρασκηνίου

Να δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς εννοούσε σχετικά με τους δεδομένους 180 βουλευτές κάλεσε την κυβέρνηση ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλου που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή ΠτΔ.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Ν. Κωνσταντόπουλος, που πρώτος φέρεται να είχε μιλήσει για παροχές σε βουλευτές, προκειμένου να μην γίνουν πρόωρες εκλογές, στις αρχές Σεπτεμβρίου στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», έκανε λόγο για «πολιτική επικοινωνιακή επιχείρηση της κυβέρνησης για την ανεύρεση βουλευτών…», η οποία όπως αναφέρει «άνοιξε τον ολισθηρό δρόμο του παρασκηνίου, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα».

Επίσης στη δήλωσή του ανέφερε ότι «ο επικοινωνιακός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πολλαπλή κρίση ύπαρξης και ταυτότητας της Ελλάδας, αλλά και η εμμονή στις πρακτικές σύγχυσης κι όχι διάκρισης εξουσιών, που αποκαλύπτει η ευθυγράμμιση κυβερνητικών εξαγγελιών και εισαγγελικών παραγγελιών, αποτελούν πρόσθετα συμπτώματα της κρίσης, ασκήσεις πολιτικής υποκρισίας και θεσμικής αδυναμίας».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε ακόμα ότι «αντί να στηρίζεται η δημοκρατική αρχή της διαφάνειας, αίρεται το αξιόποινο και μάλιστα αναδρομικά σε υποθέσεις όπως Siemens, λίστα Λαγκάρντ και άλλες» και πρόσθεσε πως: «Αν υπήρχε πολιτική θέληση για άπλετο φως θα είχαν αντιμετωπιστεί πολλά προβλήματα και δεν θα συνεχίζονταν οι πρακτικές ασκήσεις που αποτελούν θεσμική υποκρισία.»

Νωρίτερα ενώπιον του εισαγγελέα κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, ο οποίος όμως αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για το περιεχόμενο της κατάθεσής του.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Προεδρία της Δημοκρατίας
Για το ίδιο θέμα
«Σφίγγα» ο Πανούσης για τον «κουμπαρά»