Ηλεκτρονική Έκδοση

Από τις 28 ως τις 30 Νοεμβρίου

Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Τουρκία

Ταξίδι στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιήσει ο Πάπας Φραγκίσκος από τις 28 ως τις 30 Νοεμβρίου, για συνομιλίες με τούρκους αξιωματούχους και επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι την Τρίτη.

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου ο Πάπας θα φθάσει στην Άγκυρα για το επισημότερο τμήμα του ταξιδιού του: συναντήσεις με τους κύριους πολιτικούς αξιωματούχους της χώρας και επίσκεψη στο μαυσωλείο του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ.
 
Το Σάββατο θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα επισκεφθεί το μουσείο της Αγίας Σοφίας, μετά το Μπλε Τζαμί, το οποίο είχε επισκεφθεί το Νοέμβριο του 2006 και ο πάπας Βενέδικτος 16ος. Ο Φραγκίσκος θα χοροστατήσει λειτουργίας στον καθολικό καθεδρικό ναό της Κωνσταντινούπολης.
 
Θα συναντηθεί επίσης για μια οικουμενική προσευχή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, με τον οποίο διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις.
 
Την Κυριακή, ο πάπας Φραγκίσκος θα εορτάσει την εορτή του Αγίου Ανδρέα μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και στη συνέχεια θα υπογράψει μαζί του κοινή δήλωση.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Βατικανό
Τουρκία