Ηλεκτρονική Έκδοση

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Άμυνας η κηδεία του Γ. Χαραλαμπόπουλου

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας κηδεύτηκε ο πρώην βουλευτής, υπουργός και ιστορικό στελέχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. Πολίτες συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν, ενώ έξω από την εκκλησία είχε παραταχθεί άγημα και από τους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.

Φωτογραφία: ΑΜΠΕ Φωτογραφία: ΑΜΠΕ Στην κηδεία παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, η αναπληρωτής υπουργός, Φώφη Γεννηματά και ο υφυπουργός, Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Στο κοιμητήριο του Ζωγράφου, που έγινε η ταφή του εκλιπόντος παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη στρατιωτική δράση του εκλιπόντος στα βουνά της Αλβανίας και στη Μέση Ανατολή, σημείωσε ότι «ο πατριωτισμός του δεν ήταν ρητορικός, αλλά έμπρακτος» και επισήμανε ότι «τέσσερις λέξεις: Αγώνας, Αντίσταση, Αξιοπρέπεια, Προσφορά ορίζουν τη διαδρομή του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου από τη Σχολή των Ευελπιδων έως τα υψηλά και υπεύθυνα κυβερνητικά αξιώματα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
κηδεία
ΠΑΣΟΚ