Ηλεκτρονική Έκδοση

Δήμος Πατρέων

Στήριξη Πελετίδη στους εργαζόμενους του δημοτικού βρεφοκομείου

21 εργαζόμενοι για 180 νήπια

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, μπροστά στα προβλήματα που δημιουργεί η μη έγκριση της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο δημοτικό βρεφοκομείο.

Κ. Πελετίδης Κ. Πελετίδης Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, δηλώνει τα εξής, σχετικά με το θέμα που προέκυψε: «Η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της, προσπαθεί με όλα τα μέσα, να υλοποιήσει την αντιλαϊκή της πολιτική. Δεν έχουν κανένα δισταγμό. 

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η μη έγκριση της μισθοδοσίας των εργαζομένων του Δημοτικού Βρεφοκομείου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 21 εργαζόμενους, που εξυπηρετούν τις ανάγκες 180 νηπίων και που μετά την επέκταση της δομής, θα φτάσουν τα 250. Ο λόγος που επικαλούνται είναι εξοργιστικός. Μόνο με την υποψία, ότι μπορεί να υποκρύπτεται δυνατότητα αορίστου χρόνου εργασιακής σχέσης, οδηγούν ουσιαστικά σε κλείσιμο το Δημοτικό Βρεφοκομείο.

Δεν θα το επιτρέψουμε. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και τους γονείς, που με θυσίες τα μεγαλώνουν. Η κυβέρνηση, πότε με εισαγγελείς και ανακριτές και πότε με τον κρατικό μηχανισμό, τους εκβιασμούς και τον καταναγκασμό, προσπαθεί να επιβάλει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεων λόγω συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απαιτεί και προσπαθεί με όλα τα μέσα, να επιβάλει την κατάργηση της σταθερής απασχόλησης, για να περάσει η λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου μας στους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς.

Πρόκειται για τα διαβόητα ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση), που τα στηρίζει και η Αξιωματική Αντιπολίτευση και αποτελούν το μέσον για την πλήρη κατάργηση της σταθερής εργασίας, των Συλλογικών Συμβάσεων, των ωραρίων, των αδειών και των άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων, που σαν «συνεταίροι» πλέον, θα γίνουν «κοινωνικοί επιχειρηματίες», σύγχρονοι σκλάβοι, στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους γονείς σε συσπείρωση, για να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποφασιστικά κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της λειτουργίας του Δημοτικού Βρεφοκομείου και των άλλων Κοινωνικών δομών του Δήμου μας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση