Ηλεκτρονική Έκδοση

Επιπλέον 200.000 τουρίστες το 2015 υποσχέθηκε η TUI

Την αύξηση των τουριστών στην Ελλάδα το 2015 κατά 10%, συγκριτικά με φέτος, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΤUI, Πήτερ Λονγκ, που νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον 200.000 τουρίστες, από τα 2 εκατ. που έφτασαν στην Ελλάδα το 2014 μέσω του συγκεκριμένου tour operator.

«Στην TUI πετύχαμε φέτος δυνατά αποτελέσματα και ο αριθμός των πελατών μας που επισκέφθηκαν φέτος την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 10%. Διατηρούμε πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας με την υπουργό και βλέπουμε ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη. Ελπίζουμε πραγματικά ότι θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε και πάλι τον αριθμό των επισκεπτών το 2015 σε αντίστοιχο επίπεδο της τάξης του 10%», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής της ΤUI.

Μιλώντας αργότερα στο συνέδριο του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) ο Πήτερ Λονγκ επανέλαβε τη στήριξη της TUI στην Ελλάδα με στόχο την αύξηση του τουριστικού κύματος.

Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Επίσης σημείωσε ότι ο όμιλος ενδιαφέρεται ασφαλώς να επενδύσει στην Ελλάδα με νέα προϊόντα, σε συνεννόηση και με ιδιώτες επενδυτές. Με αφορμή δε τόσο την άμβλυνση της εποχικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, όσο και την ελκυστικότητα της χώρας στον άξονα των επενδύσεων, ο κ. Λονγκ έκρινε πολύ βασική προϋπόθεση την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρισμός
Υπουργείο Τουρισμού
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)