Ηλεκτρονική Έκδοση

Διαμαρτυρία για την απόλυση συνδικαλιστή στην Commsquare

«Kαταργούνται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες»

Το ΕΚΑ καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία Βέλγικων συμφερόντων Commsquare για την απόλυση του γραμματέα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Βασιλάκη Γιώργου.

Σύμφωνα με το εργατικό κέντρο Αθήνας: "Η εργοδοσία αποθρασυμένη από την πολιτική της συγκυβέρνησης και τη δεδηλωμένη θέληση του υπουργού εργασίας για την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών παίζει το ρόλο του λαγού και προχωράει σε μια εξόφθαλμα παράνομη ενδοσυνδικαλιστική απόλυση.

Μάλιστα δε δέχτηκε καν να συναντηθεί με το ΔΣ του συνδικάτου, του ΣΕΤΗΠ. Επίσης καταγγέλλουμε την ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης που στέλνει αστυνομικές δυνάμεις σε οποιαδήποτε κινητοποίηση των εργαζομένων όταν αυτοί που παρανομούν είναι οι εργοδότες. Βάζει δηλαδή την αστυνομία να προστατέψει τους παράνομους".

Tέλος το ΕΚΑ σημειώνει πως: "Τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα που επιβάλουν συγκυβέρνηση και Τρόικα πάνε χέρι χερι με την καταστολή. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία μέλη μας να καταδικάσουν αυτές τις τακτικές, να σταθούν αλληλέγγυοι στον ΣΕΤΗΠ και συνολικά να υπερασπιστούμε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις