Ηλεκτρονική Έκδοση

«Θα καθαρίσουμε τον χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης»

Λοβέρδος: Η πρόσβαση στην πρυτανεία δεν μπορεί να είναι ελεύθερη

«Υπάρχει αυτοδιοίκητο στα πανεπιστήμια στα θέματα της ασφάλειας και της καθαριότητας», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του νομοσχεδίου για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι η πρόσβαση στην πρυτανεία δεν μπορεί να είναι ελεύθερη χωρίς άδεια, ενώ εμφανίστηκε αντίθετος στην απόφαση των πρυτανικών αρχών να κλειδώσει το κτίριο με τους υπαλλήλους μέσα. 
 
«Αυτό που κάνει ο πρύτανης αφορά στην πρυτανεία, δηλαδή το διοικητήριο, όχι το κάμπους, όχι τους χώρους όπου γίνεται το μάθημα» σημείωσε ο υπουργός, διερωτώμενος «μπορώ να μπω στους χώρους ενός κόμματος χωρίς άδεια;» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ στην αίθουσα. Τουλάχιστον στις πρυτανείες ουδείς δικαιούται να εισέρχεται και να μην δίνει λογαριασμό. Η δική μας παρέμβαση έχει μορφή έκκλησης να προχωρήσουμε το ακαδημαϊκό έτος χωρίς τέτοια θέματα εν μέσω κρίσης. Μίλησα με τον πρύτανη, τον κ. Φορτσάκη. Δεν κλειδώνουν τους υπάλληλους μέσα στα γραφεία».
 
«Θα καθαρίσουμε τον χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης»
 
Αναφερόμενος στα μεταλυκειακά κέντρα εκπαίδευσης που έχουν οφειλές προς το ΙΚΑ, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι δεν θα υποχωρήσει «ούτε πόντο».
 
«Επειδή πολλά ειπώθηκαν μετά την προηγούμενη τοποθέτησή μας στην Επιτροπή, εδώ στους διαδρόμους και υπήρξαν πολλά τηλεφωνήματα, ότι έχει να πει κάθε συνάδελφος να μου τα πει εδώ στην Επιτροπή. Έχει ξεπεραστεί κάθε όριο. Το υπουργείο είναι σε σωστό δρόμο. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε πόντο. Θέλουμε να έχουμε την στήριξη από την Επιτροπή», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Στέλνουν επιστολές στον πρωθυπουργό και λένε ότι τους διασύρουμε. Δεν λένε για το πώς αλλάζουν ονομασίες και ότι ο υπεύθυνος του κυλικείου έγινε γενικός διευθυντής της υπό νέας ονομασίας επιχείρησης».
 
«Θα σας ενημερώνουμε, διότι θα καθαρίσουμε την μεταλυκειακή εκπαίδευση. Γιατί να έρχονται μόνο 27 Κινέζοι στην Ελλάδα για σπουδές και χιλιάδες ή και εκατομμύρια να πηγαίνουν σε άλλες χώρες; Ο χώρος, όμως, υποδοχής θα πρέπει να είναι καθαρός. Φαντάζεστε να έρχονταν άνθρωποι εδώ σε ιδρύματα με πλαστά πιστοποιητικά;», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.
 
Σχετικά με το νομοσχέδιο για την έρευνα, για το οποίο έχουν εκφράσει διαφωνία οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι η ηγεσία του υπουργείου είναι ανοικτή σε προτάσεις.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Υπουργείο Παιδείας
Ερευνα και Ανάπτυξη
Για το ίδιο θέμα
Προκαταρκτική εξέταση για διατάραξη λειτουργίας στο ΕΚΠΑ