Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

«Του χρόνου μηδενίζουμε το έλλειμμα»

«Βγαίνουμε από την κρίση και την επόμενη χρονιά μηδενίζουμε ακόμη και το δημοσιονομικό έλλειμμα. Θα μπορούμε δηλαδή να πληρώσουμε και τους τόκους». Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας χθες στο 13ο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Βουλιαγμένη, επιβεβαιώνοντας ότι 500 εκατομμύρια ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια θα πάνε, όπως είχε υποσχεθεί τον περασμένη άνοιξη, προίκα στον τουρισμό.

«Μη με κοιτάτε έτσι. Σοβαρολογώ!» «Μη με κοιτάτε έτσι. Σοβαρολογώ!» Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας τον τουρισμό και έριξε αλλεπάλληλες φορές καρφιά στον ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση που ακολουθεί και στον τομέα αυτό, αλλά και γενικότερα: «Πετύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση», σημείωσε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί να καταργηθεί ο ΣΕΤΕ από κοινωνικός εταίρος. «Ο κοινωνικός διάλογος γίνεται εχθρός», είπε χαρακτηριστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «όπως έστρωσε θα κοιμηθεί».

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Π. Λονγκ από την TUI, είπε ότι προβλέπει άνοδο κατά 10% στον τουρισμό της επόμενης χρονιάς, εφ' όσον διατηρηθεί η σταθερότητα.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι υπάρχει άριστος συντονισμός στον τουρισμό, απέδωσε εύσημα στους πρωταγωνιστές και σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες για να αρθούν τα εμπόδια που προέρχονται από τη νέα κοινοτική οδηγία, σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις. Υποστήριξε ότι στο εξής στον τουρισμό πρέπει να κινηθούμε σε τρεις κατευθύνσεις, για συνεχή αύξηση του τουριστικού ρεύματος, ποιότητα και συνέργειες σε σχέση με άλλους κλάδους, ώστε να βελτιωθούν και η αγροτική οικονομία, ο ιατρικός τουρισμός, η ναυτιλία, ακόμη και η ναυπηγική βιομηχανία, για την οποία, όπως είπε, ο τουρισμός ανοίγει νέους δρόμους για την κατασκευή δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων νέων τουριστικών σκαφών διεθνώς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση