Έντυπη Έκδοση

Σήμερα Σαμαράς - Βενιζέλος για τους «καβγάδες»

Συνεχίζονται οι «καβγάδες» Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ στην αντεπίθεση πέρασαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τη Χαριλάου Τρικούπη να ξεκαθαρίσει αν θέλει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας. «Εμμεσο εκβιασμό» από τη Ν.Δ. διακρίνουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, ενώ το θέμα θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το απόγευμα οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επέμεινε στις προτάσεις του και επέκρινε το ΠΑΣΟΚ ότι «γνωρίζει την πρόταση για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, έχουμε συζητήσει μαζί τους εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί» (Παραπολιτικά 90,1). Πιο αιχμηρός ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αδωνις Γεργιάδης άσκησε δριμεία κριτική στο ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να φτάσουμε σε κάποιου είδους συμφωνία με την επιστροφή της τρόικας», προσθέτοντας ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης προϋποθέτει την υλοποίηση ορισμένων μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχουν δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (Σκάι).

«Καρφιά»

Από τη Χαριλάου Τρικούπη απέφυγαν να απαντήσουν στα καρφιά Μητσοτάκη που αναιρούν τις βασικές αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ περί διαρροών που δεν έχουν τη συμφωνία του και παραπέμπουν στις προχθεσινές δηλώσεις στελεχών τους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πρωτοβουλία του έθεσε το θέμα στην τρόικα στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται προτάσεις που αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα προς τη Ν.Δ. για διαβούλευση προκειμένου να πέσουν οι τόνοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προτάσεις θα αφορούν στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το Δημόσιο που θα προτάσσει την αξιολόγηση και στο πλαίσιο αυτό την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Σε κάθε περίπτωση, ο εκνευρισμός και οι τριβές στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων με αφορμή το Δημόσιο και σε συνδυασμό με το μπαράζ συσκέψεων μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών εν όψει της τελικής αξιολόγησης της τρόικας αποτυπώνουν τις δυσκολίες που έχει μπροστά της η κυβέρνηση για να κλείσει ο έλεγχος των εκπροσώπων των δανειστών. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν «δύσκολα» θέματα, για τα οποία το ΠΑΣΟΚ πριν από το φιάσκο της εξόδου στις αγορές και της απεμπλοκής από το ΔΝΤ είχε θέσει «κόκκινες γραμμές» και πλέον βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΠΑΝΑΪΤΗΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ