Έντυπη Έκδοση

Τσίπρας: Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Τουρκία

Για «απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτά καθορίζονται από το διεθνές δίκαιο», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην απόφαση της Τουρκίας να ξεκινήσει έρευνες, με συμμετοχή δύο πολεμικών σκαφών στο χώρο της «Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της υφαλοκρηπίδας της Κύπρου».

«Ζούμε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και ρευστότητας, μια περίοδο προκλήσεων τόσο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο» δήλωσε αμέσως μετά την εκτενή ενημέρωση που είχε χθες στο Πεντάγωνο από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για πρόκληση με στόχο τον τορπιλισμό των διαδικασιών διαλόγου για εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, ενώ διαπίστωσε ότι η Τουρκία «ρίχνει λάδι στη φωτιά» της ήδη «εύφλεκτης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή».

Δήλωσε ότι ο ίδιος και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε «πλήρη ενημέρωση» για το στρατηγικό σχεδιασμό και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και για τον «τρόπο με τον οποίο θα παρακολουθούν στενά αυτές τις εξελίξεις».

Τόνισε, δε, ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα επλήγη από μια πρωτοφανή οικονομική κρίση και «από μια εγκληματική πολιτική διαχείριση αυτής της κρίσης και έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα στην οικονομία της, η γεωπολιτική δυναμική της χώρας αλλά και η αποτρεπτική της ικανότητα παραμένει ισχυρή.

Και θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι αυτό είναι ένα δεδομένο, πρέπει να το έχουν όλοι υπόψη τους», υπογράμμισε στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Διπλωματία και διμερείς σχέσεις
Εξωτερική πολιτική
Τουρκία