Έντυπη Έκδοση

Μπροστά τη Ρούσεφ δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα στη νυν πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ φαίνεται να δίνει μια τελευταία δημοσκόπηση στη Βραζιλία για το δεύτερο γύρο των εκλογών στις 26 Οκτωβρίου, αλλά η μάχη προβλέπεται να είναι σκληρή με τον αντίπαλό της Εέσιου Νέβες.

Παντού αφίσες... Παντού αφίσες... Η δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία Datafolha, δίνει 46% στη νυν πρόεδρο έναντι 43% που φαίνεται να λαμβάνει ο Νέβες. Αν όμως λάβει κανείς υπόψη ότι και ο ίδιος ο Εέσιου Νέβες θεωρούνταν «αουτσάιντερ» προεκλογικά και τελικά «έκοψε τη γραμμή» πρώτος από τη Μαρίνα Σίλβα στον πρώτο γύρο, μπορεί να αντιληφθεί ότι οι τρεις μονάδες υπέρ της Ρούσεφ εύκολα θα μπορούσαν να ανατραπούν σε μια εκλογική αναμέτρηση με πολλές τελικά εκπλήξεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με προηγούμενη δημοσκόπηση της Datafolha που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, ο Νέβες φαινόταν να λαμβάνει 45% και η Ρούσεφ 43%. Αλλες δημοσκοπήσεις προβλέπουν 52% για τη νυν πρόεδρο και 48% για τον Νέβες. Μολονότι οι περισσότερες φαίνεται να δίνουν προβάδισμα στη Ρούσεφ, η διαφορά που καταγράφεται δεν ξεπερνά ποτέ τις τέσσερις μονάδες.

Η μεγάλη ηττημένη πάντως του πρώτου γύρου, η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα, δήλωσε ότι στηρίζει το σοσιαλδημοκράτη Εέσιου Νέβες στο δεύτερο γύρο.

(ΠΗΓΕΣ: EL PAIS, EUROPAPRESS, PUBLICO.ΡΤ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ματιές στον κόσμο
Βραζιλία