Έντυπη Έκδοση

Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στον ψυχίατρο

Ομάδα χωρίς όνομα ανέλαβε, στην ιστοδελίδα Athens.indymedia.org, την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που έγινε στις 15 Οκτωβρίου, στο αυτοκίνητο του ψυχίατρου της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Παρασχάκη, στην πυλωτή της πολυκατοικίας του, στην οδό Αγίου Γεωργίου, στην Πεύκη.

Οι συντάκτες του κειμένου, που φέρει τον τίτλο «Πόλεμος στην καθαρότητα απ' όπου κι αν προέρχεται», αναφέρουν ότι το «χτύπημα» έγινε «(...) με αφορμή τις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στις 12 και 13 Οκτώβρη και την κάθοδο των παρακρατικών νεοναζί της Χ.Α. με το ψηφοδέλτιο "Ιατροί του Ελληνισμού"»: «αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Κωνσταντίνο Παρασχάκη, δείχνοντας ότι οι άρρωστες και εμετικές απόψεις τους δεν μένουν αναπάντητες».

«Ο Παρασχάκης (...) έδινε σωρηδόν ιατρικά πιστοποιητικά πνευματικής καταλληλότητας στα μέλη της οργάνωσης ώστε να μπορούν ανενόχλητα να βγάζουν άδειες για όπλα. Επίσης είναι εκείνος που έχει δώσει ουκ ολίγες φορές ιατρικές βεβαιώσεις για αναβολές σε δικαστήρια μελών της οργάνωσης (...). Κατά δήλωσή του είναι πρώην μέλος της πατριωτικής πτέρυγας της Ν.Δ. (...).

Τέλος, έχει καλέσει τηλεοπτικά στρατιωτικούς να πάρουν τα όπλα για να σώσουν τη χώρα», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, και καλούν «όλους τους συντρόφους να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί το ναζιστικό βραχίονα του καθεστώτος ώστε να υπενθυμίσουμε πως οι δρόμοι ανήκουν στους αγωνιστές και όχι σε όσους οραματίζονται καθαρές φυλές». «Παύλος Φύσσας Παρών-Ολα συνεχίζονται», καταλήγουν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες