Έντυπη Έκδοση

Ο ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Συνελήφθη ο Πολ. Γεωργιάδης

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων με την κατηγορία της παραβίασης περιοριστικού όρου, με τον οποίο του απαγορευόταν η έξοδός του από τη χώρα, οδηγήθηκε ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης, μετά τη σύλληψή του στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, λίγο πριν ταξιδέψει για Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τη συνήγορο του Π. Γεωργιάδη, στο αποφυλακιστήριό του δεν υπάρχει όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα Σύμφωνα με τη συνήγορο του Π. Γεωργιάδη, στο αποφυλακιστήριό του δεν υπάρχει όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα Κι ενώ κατηγορούνταν γι' αυτό, καταδικάστηκε τελικά για απόπειρα παραβίασης περιοριστικού όρου να κατοικεί στην Αθήνα.

Ο αντιεξουσιαστής, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη ως συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008, στη Θεσσαλονίκη, είχε αποφυλακιστεί στις 10 Σεπτεμβρίου του 2013 με περιοριστικούς όρους. Σε αυτούς οριζόταν να κατοικεί σε συγκεκριμένη διεύθυνση στην Αθήνα και έπρεπε να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Στο αποφυλακιστήριό του -όπως επισημαίνει η συνήγορός του Βούλα Γιαννακοπούλου- δεν υπάρχει όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. «Στα κομπιούτερ του αεροδρομίου καταχωρίσθηκε πολύ μεταγενέστερα ένδειξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, από υπηρεσία εμφανώς άσχετη από την υπόθεσή του -δηλαδή από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών-, με την ένδειξη ότι αφορά διοικητικό μέτρο», εξηγεί στην «Ε», κάνοντας λόγο προφανώς για λάθος.

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη δικαστική απόφαση γιατί ζητά από τον κατηγορούμενο να καταλάβει και να συμμορφωθεί με πράγματα που δεν ορίζει ρητά το βούλευμα, αλλά θα μπορούσε να υπαινίσσεται. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να κατηγορείσαι για ένα αδίκημα και να καταδικάζεται για ένα άλλο. Η κατηγορία πρέπει να είναι σαφής και ίδια από την αρχή έως το τέλος της δίκης, προκειμένου να μπορεί να αμυνθεί ο κατηγορούμενος, και κάθε άλλη περίπτωση συνιστά δικαστικό πραξικόπημα», επισημαίνει η κ. Γιαννακοπούλου.

Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης, ο οποίος είχε εκδώσει και εισιτήριο επιστροφής δύο μέρες αργότερα, είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στην απαγωγή Μυλωνά και είχε υποστηρίξει πως είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, όταν ήταν καταζητούμενος, και τον βοηθούσε σε κάποιες δουλειές που δεν μπορούσε εκείνος να κάνει. Ο Γεωργιάδης είχε νοικιάσει το σπίτι στη Σουρωτή, όπου κρατούνταν ο Γ. Μυλωνάς 13 ημέρες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Συλλήψεις/Προσαγωγές
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Τρομοκρατία