Έντυπη Έκδοση

Στις κάλπες αύριο για το νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Αγνωστο παραμένει τι θα πράξει τελικά ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, που πρόσφατα δήλωσε πως «δεν θα είναι υποψήφιος»

Στην τελική ευθεία για την εκλογή νέων Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίων στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εισέρχονται οι δήμαρχοι και οι αυτοδιοικητικοί, που ανεδείχθησαν από τις εκλογές του Μαΐου.

Οι 325 δήμαρχοι μαζί με 175 δημοτικούς συμβούλους που θα συγκεντρωθούν από όλη τη χώρα αναμένεται να αναδείξουν το νέο προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας Οι 325 δήμαρχοι μαζί με 175 δημοτικούς συμβούλους που θα συγκεντρωθούν από όλη τη χώρα αναμένεται να αναδείξουν το νέο προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας Παρ' ότι οι υποψηφιότητες κατατίθενται επισήμως την ημέρα των εκλογών, τα στρατόπεδα και οι συμμαχίες διαμορφώνονται, καθώς οι κάλπες ανοίγουν αύριο και οι 325 δήμαρχοι μαζί με 175 δημοτικούς συμβούλους που θα συγκεντρωθούν από όλη τη χώρα αναμένεται να αναδείξουν το νέο προεδρείο.

Αγνωστο παραμένει τι θα πράξει τελικά ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, που πρόσφατα δήλωσε πως «δεν θα είναι υποψήφιος», χωρίς αυτό να αποκλείει οποιαδήποτε ανάμειξή του, καθώς είναι αυτοδικαίως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο στήριξής του από τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να απομακρύνεται, καθώς ο Παν. Σκούτας, μέλος της Κ.Ε. και της γραμματείας του τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, σε δηλώσεις του, αν και έχει επιβεβαιώσει την προσπάθεια δημιουργίας μετώπου προοδευτικών δυνάμεων, έχει αποσαφηνίσει ότι «σε αυτό το πλαίσιο δεν εντάσσεται, προφανώς, η υποψηφιότητα του κ. Καμίνη για την προεδρία της ΚΕΔΕ».

Πιθανότατο θεωρείται επικεφαλής των προερχομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ δημάρχων να τεθεί ο δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας, ο οποίος μαζί με ακόμη 20 συναδέλφους του συγκροτούν τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», την πανελλαδική παράταξη που ιδρύθηκε εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης της ΚΕΔΕ.

Από τους βασικούς διεκδικητές της προεδρίας θεωρείται και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, επικεφαλής του «Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», στο οποίο συγκεντρώνονται αυτοδιοικητικοί από τη Ν.Δ. και την ευρύτερη Κεντροδεξιά.

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε χθες και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ, ενώ από την πλευρά των «ανεξάρτητων» δημάρχων αναμένεται να τεθεί επικεφαλής ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, εκλέγονται είτε κατά συνδυασμούς είτε κατά μεμονωμένες υποψηφιότητες. Κάθε συνδυασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους κατ' αναλογία, έως 30 δημάρχους και έως 15 δημοτικούς συμβούλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση, αποτελείται από 31 μέλη. Στο σύνολο των μελών, τα 20 είναι δήμαρχοι και 11 δημοτικοί σύμβουλοι.

Το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αποτελείται από επτά μέλη.

Στη συνέχεια και εντός δέκα ημερών από τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει η εκλογή προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών Εκτελεστικής Επιτροπής ΚΕΔΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει ανάμεσα στα μέλη του, με μυστική ψηφοφορία, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, α' και β' αντιπροέδρους και το γενικό γραμματέα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
Τοπική Αυτοδιοίκηση