Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

* Ο Κάρολος Μαυρογένης με τον κιθαρίστα Γρηγόρη Ντάνη και τον κοντραμπασίστα Γιώργο Γεωργιάδη θα βρεθούν στις 21.00 στο Verve Music Cafe (Αγίων Αναργύρων 10, Ψυρρή) για μια συναυλία. Το trio θα ταξιδέψει το κοινό με jazz, swing και blues ρυθμούς.

* Το έργο Νέα Ελλάδα (The making-of), του Χαράλαμπου Γωγιού, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα). Πρόκειται για ένα καρναβαλικό οπερατικό έργο σε ποίηση της Μαρίας Τοπάλη και του Δημήτρη Δημόπουλου.

* Ο Scott McCloud θα εμφανιστεί στο «The Residents Bar» (Θεσσαλονίκη) για μια συναυλία στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ελλάδα. Στη συναυλία θα παρουσιάσει γνωστά τραγούδια των Girls vs. Boys και των Paramount Styles σε ακουστικές εκτελέσεις, όπως και διασκευές σε αγαπημένα του τραγούδια από συγκροτήματα της αμερικανικής hardcore punk σκηνής, όπως Misfits, Black Flag, Minor Threat και Husker.

Θέατρο

* Η παράσταση «Μοναξιά στην άγρια δύση» του Μάρτιν ΜακΝτόνα, σε σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη, ανεβαίνει στις 21.00 στο θέατρο «Φάουστ» (Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι). Παίζουν: Χάρης Αγγέλου, Καίτη Ιωαννίδου, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Θανάσης Πατριαρχέας.

* Η «Αναζήτηση Εργασίας» του Μισέλ Βιναβέρ, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, ανεβαίνει στις 21.15 στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206 Ταύρος). Σύμφωνα με το σκηνοθέτη, το έργο ανιχνεύει με επιτυχία τις παθογένειες μιας άρρωστης κοινωνίας και μιλά για τον εγκλωβισμό του ανθρώπου στο αέναο κυνήγι του χρήματος και της προσποιητής ευδαιμονίας. Παίζουν: Θανάσης Σαράντος, Αγγελική Καρυστινού, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Ρενέ Τζόλα.

* Η περφόρμανς του Nassim Soleimanpour, «White Rabbit, Red Rabbit», παρουσιάζεται στις 21.00 στο πρώην Maison crystal (Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου 6, Ν. Παραλία Θεσσαλονίκης). Χωρίς σκηνοθέτη και σκηνικό, ένας διαφορετικός κάθε βράδυ ηθοποιός καλείται να διαβάσει το κείμενο του Nassim Soleimanpour, ενός Ιρανού συγγραφέα που επειδή αρνήθηκε να υπηρετήσει στο στρατό, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Μια παράσταση της οποίας η ιστορία και η έκβαση είναι έκπληξη τόσο για το κοινό όσο και για τον ίδιο τον ηθοποιό.

* Το one-man show «Κακή Πίστη» παρουσιάζεται στις 21.00 στο BIOS Main (Πειραιώς 84). Το show έχει κεντρικό άξονα το θλιβερό μικροαστισμό στον οποίο μεγαλώσαμε. Η σύλληψη και η ερμηνεία είναι του Μιχάλη Μαθιουδάκη.

Βιβλίο

* Το βιβλίο του Γιώργου Κουτσούκου «Ενυδρείο» παρουσιάζεται στις 19.30 από τις Εκδόσεις «Κίχλη» και το βιβλιοπωλείο «Πλειάδες» (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος, κριτικός τέχνης και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά, η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Ελενα Μαρούτσου και ο διδάκτωρ Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και δημοσιογράφος Γιάννης Στάμος.

* Το βιβλίο «Και το παραμύθι δεν τελείωσε» του Odin Dupeyron παρουσιάζεται στις 20.00 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) από τις Εκδόσεις Καλέντη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις