Έντυπη Έκδοση

Huffington Post

Στις 20 Νοεμβρίου θα κάνει την επίσημη εμφάνισή της στο κυβερνοδιάστημα η ελληνική εκδοχή της ενημερωτικής ιστοσελίδας Huffington Post. Πρόκειται για την τρίτη διεθνή έκδοση που ανακοινώνεται τον τελευταίο μήνα και ακολουθούν η Huffington Post της Ινδίας (εντός του Νοεμβρίου και αυτή) και η αραβική Huffington Post (τον προσεχή Ιανουάριο). Αν προσμετρήσουμε και αυτές, τα παρακλάδια της ορίτζιναλ αμερικάνικης ιστοσελίδας θα φθάσουν συνολικά τα δεκατέσσερα.

Πνευματικά τέκνα όλα τους της αεικίνητης Αριάννας Χάφινγκτον (δηλαδή της γεννηθείσας εν Ελλάδι Αριάννας Στασινοπούλου), που συνέλαβε την πανέξυπνη ιδέα ενός υβριδίου ρεπορτάζ και μπλογκ. Για να σταθεί, βεβαίως, στα πόδια του το πρώτο Huffington Post χρειάστηκε η εθελοντική συνεργασία εκατοντάδων μπλόγκερ, κάτι που δεν μοιάζει και τόσο εύκολο στα μέρη μας. Ιδίως από τη στιγμή που ουκ ολίγοι εκ των Αμερικανών μπλόγκερ απαίτησαν να αμειφθούν.

Θα φανεί στη διαδρομή ποιο ακριβώς μοντέλο θα ακολουθηθεί στην Ελλάδα και ίσως το εξηγήσει στους υποψήφιους συνεργάτες ο ένας εκ των εξεταστών τους, που ακούγεται ότι ήρθε από την Αμερική. Οπως ακούγεται, το ελληνικό Huffington Post θα στεγαστεί στην οδό Ιπποκράτους, στα παλαιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση αναμφιβόλως, που δίνει τροφή για πονηρούτσικες σκέψεις.

Από εκεί και πέρα οφείλει να σημειώσει κανείς τον εφοπλιστικό αέρα του όλου εγχειρήματος, καθώς την προσπάθεια στηρίζουν η Μαριάννα Λάτση, ο Πέτρος Παππάς (παλαιότερα στυλοβάτης της City Press) και η Ευγενία Χανδρή. Από τα δικά μας τα media, συναντάμε το όνομα του Δημήτρη Μάρη, που έχει συνδέσει το όνομά του με τις επιτυχημένες ιστοσελίδες της 24Media - ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους ψηφιακής ενημέρωσης εν Ελλάδι.

ΥΓ: Αν ψάχνεστε για συνεργασία, το σχετικό όνομα που δίνει η ανακοίνωση εγκαινίων του ελληνικού Huffington Post είναι Αννα-Μαρία Μπερίτση. Στο τηλέφωνο 210-3315060 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση amberitsi@24media.gr

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εκδόσεις-Εκτυπώσεις
Ξένος τύπος
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Περιοδικά/Εκδόσεις
TV & Media