Έντυπη Έκδοση

Διαβούλευση για το μέλλον της ΕΡΤ

Η ΠΡΟΣΠΕΡΤ καλεί σε δημόσιο διάλογο για τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Αν είναι να αλλάξει η κυβέρνηση, θα αλλάξει και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Μονόδρομος είναι αυτή η ιστορία, όπως το κατάφερε η δικομματική κλείνοντας την ΕΡΤ και μπουρδουκλώνοντας το διάδοχο σχήμα.

Κι επειδή ξεκίνησε ο δημόσιος διάλογος με τις σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται τώρα η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ να συμβάλουν στη διαδικασία. Με ανακοίνωσή τους λοιπόν, καλούν τους συναδέλφους τους να μιλήσουν για το ζήτημα και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Διά ταύτα; Διά ταύτα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Οι συνάδελφοι στην ΕΤ3 έχουν ήδη δείξει το δρόμο. Ανάλογη διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί και στις περιφερειακές ΕΡΑ, που είναι πιο εύκολο λόγω αριθμού και τόπου συνάντησης. Στην Αθήνα, για πρακτικούς λόγους οι προτάσεις θα μπορούσαν να υποβληθούν από πρόσωπα ή ομάδες προσώπων, κατ' αρχήν ηλεκτρονικά. Προτείνουμε να γίνει συγκέντρωση στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στις 30 Οκτωβρίου για την επεξεργασία των προτάσεων».

Και τι θα πρέπει να καλύπτουν οι προτάσεις αυτές; Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ διευκρινίζουν ότι πρέπει να αφορούν στο Ευρύτερο Πλαίσιο Λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (Εσωτερική λειτουργία και οργάνωση και διάρθρωση, Ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας) και στο Πλαίσιο Αμεσης Λειτουργίας και Επαναφοράς της ΕΡΤ (Αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη βίαιη και πολύμηνη διακοπή λειτουργίας).

Ολες οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseisert@gmail.com. Στον τίτλο του email παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να αναγράφουν το όνομά τους και τη φράση «ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΡΤ».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ
TV & Media
Τηλεόραση
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ)