Έντυπη Έκδοση

Με αγρότες το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη

Την 1η Νοεμβρίου, με συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που διοργανώνεται στο Σύνταγμα, ξεκινούν για φέτος οι κινητοποήσεις των αγροτών, με σκοπό να κορυφωθούν στα μέσα Ιανουαρίου. Την απόφαση αυτή πήραν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν σε πανελλαδική σύσκεψη που έγινε στη Λάρισα και ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου.

Εκπρόσωποι των αγροτών της Λάρισας, της Καρδίτσας και της Λαμίας, που εκπροσώπησαν και τα υπόλοιπα μπλόκα, τόνισαν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι πολλά και οξυμμένα. Και, όπως εκτίμησαν, είναι προβλήματα που θα χειροτερέψουν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, η οποία σε βάθος χρόνου θα μειώσει περίπου 40% το ποσό των ενισχύσεων που λαμβάνουν σήμερα, θέτει νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες, ενώ παραμένει αποσυνδεδεμένη η ενίσχυση από την παραγωγή. Τονίστηκε δε ότι η άγρια φορολόγηση των αγροτών από φέτος με 13% από το πρώτο ευρώ, τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του κόστους παραγωγής, οι πολύ χαμηλές τιμές, ειδικά σε βασικά προϊόντα, μειώνουν δραστικά το αγροτικό εισόδημα, οδηγούν χιλιάδες αγρότες στη φτώχεια και τον αφανισμό.

Επίσης, με αφορμή την παρουσίαση για τα πορίσματα ελέγχου των τριτοβάθμιων αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων σχετικά με την οικονομική διαχείριση, οι εκπρόσωποι των μπλόκων ανέφεραν ότι οι κυβερνώντες δεν μπορούν να παριστάνουν ότι «πέφτουν από τα σύννεφα», όταν οι συγκεκριμένοι ήταν «ξεπουλημένοι συνδικαλιστές». Συμπλήρωσαν, δε, ότι οι ίδιοι είχαν ξεκαθαρίσει τη θέση τους για τη συγκεκριμένη κατάσταση εδώ και 25 χρόνια.

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Β. Μπούτας, επιβεβαιώθηκαν από τις εξελίξεις τα όσα έλεγε η ΠΑΣΥ, η οποία δημιουργήθηκε ακριβώς ως «αντίπαλον δέος» αυτών των οργανώσεων, που λειτουργούσαν κατ' εντολή των κυβερνήσεων και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Κινητοποιήσεις
ΠΑΜΕ