Έντυπη Έκδοση

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους

Η αναταραχή στα Ναυπηγεία Ελευσίνας συνεχίζεται με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που διεκδικούν δεδουλευμένα εννέα μηνών.

Σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Θανάση Δανούση, χθες έγινε συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπεία εργαζομένων από τη μια και τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Αμυνας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού από την άλλη, όπου και συμφωνήθηκε να υπάρξουν πρωτοβουλίες από το υπουργείο ούτως ώστε να εξευρεθεί λύση, η οποία θα επικυρωθεί με ένα πλαίσιο συμφωνίας το οποίο θα φέρει στη Βουλή ο υπουργός. Μέχρι τότε, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Επίσης χθες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με το βουλευτή Αττικής Γιάννη Γκιόκα, επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και είχε συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων και στη συνέχεια μίλησε με τους εργαζομένους.

Μεταξύ άλλων, τόνισε και τα εξής: «Θέλουμε με την παρουσία μας εδώ να δείξουμε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να πιέσουμε -και μέσα και έξω από τη Βουλή- για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου. Για μια ακόμη φορά εξελίσσεται από τη μεριά της κυβέρνησης, του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του εργοδότη του ναυπηγείου ένα παιχνίδι με θύματα πάλι τους εργαζόμενους. Είναι αδιάφορο για τους εργαζόμενους τι παιχνίδια παίζονται, τι παζάρια υπάρχουν, τι διαπραγματεύονται και ποιοι. Το σημαντικό είναι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τόσους μήνες. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μας το σημαντικό, εκεί πρέπει να κατευθύνεται η διεκδίκηση, η πίεση και των εργαζομένων».

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με ανακοίνωσή του τονίζει και τα εξής: «Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας οφείλει να απαντήσει στα ψεύδη της διοίκησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας και τονίζει ότι καμία συμβατική οφειλή δεν υπάρχει από το ΥΠΕΘΑ προς τα Ναυπηγεία.

»Οσα ισχυρίζεται η διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι διεκδικήσεις της από παλαιότερα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες ΥΠΕΘΑ και Π.Ν. δεν αναγνώρισαν ως βάσιμες. Η μόνη αλήθεια είναι ότι βάσει της τότε νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2013, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πληρώθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ και έπρεπε να έχουν παραδώσει την πυραυλάκατο "Ρίτσος" τον Μάρτιο του 2014».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΓΣΕΕ
Εκδηλώσεις
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
Κινητοποιήσεις
Λιμάνια και Ναυπηγεία
Εργασιακά θέματα