Έντυπη Έκδοση

ΕΡΩΤΗΣΗ 9 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ 20 ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Κατά της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Πυρ ομαδόν από εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που σχεδιάζει η κυβέρνηση με την παραχώρηση 20 «φιλέτων» του παραλιακού μετώπου στην εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. Χθες υπέβαλαν σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού και Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας, οι οποίοι και υπέγραψαν τη μεταβίβαση.

Τα ακίνητα συνολικής έκτασης 3,6 εκατομμυρίων τ.μ., όπως αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές (Ν. Βαλαβάνη, Α. Αλεξόπουλος, Ε. Αυλωνίτου, Χ. Καφαντάρη, Φ. Κούβελα, Σ. Παναγούλης, Γ. Πάντζας, Δ. Στρατούλης, Α. Χατζησοφιά), αποτελούν «το πρώτο κύμα «φιλέτων» της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» με στόχο την «αξιοποίησή τους» μέσα από διεθνή πολεοδομικό διαγωνισμό.

Στο κείμενο, οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση σπεύδει να μεταβιβάσει άρον άρον μεγάλες παράκτιες εκτάσεις-φιλέτα δήμων του παράκτιου μετώπου του Σαρωνικού κόλπου, στην "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.", την αντίστοιχη, δηλαδή, εταιρεία με αυτήν του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά για το παράκτιο μέτωπο από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο (εξαιρουμένης της έκτασης του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού)».

Νομικά προβλήματα

Τονίζει, δε, ότι «είναι τέτοια η βιασύνη της κυβέρνησης, ώστε δεν έλαβε καν υπόψη τα τεράστια νομικά προβλήματα, που υφίστανται στις μεταβιβαζόμενες περιοχές, αλλά και το καθεστώς περιβαλλοντικής και πολεοδομικής προστασίας για πολλές από αυτές.

Επ' αυτού, αναφέρει ως παράδειγμα την Ακτή της Βουλιαγμένης, η οποία βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Οι αρμόδιοι υπουργοί καλούνται να απαντήσουν αν σκοπεύουν να ανακαλέσουν τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες τα ακίνητα εκχωρήθηκαν στην προαναφερθείσα εταιρεία. Και «αν θα προχωρήσουν με διαδικασίες fast track στην εκποίηση της παραλιακής ζώνης της Αττικής, απειλώντας την ελεύθερη πρόσβαση εκατομμυρίων πολιτών στη θάλασσα, παρακάμπτοντας την πολιτιστική και περιβαλλοντική προστασία ή θα κατανοήσουν, επιτέλους, ότι επένδυση είναι η διατήρηση της κλίμακας, της ποιότητας και της ιστορικότητας του παράκτιου μετώπου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ακίνητα & κτηματαγορά
Αιγιαλός
Ιδιωτικοποιήσεις
Αποκρατικοποιήσεις
Υπουργείο Οικονομικών
ΤΑΙΠΕΔ