Έντυπη Έκδοση

Επιπλέον 200.000 τουρίστες υπόσχεται η TUI

Ψήφο εμπιστοσύνης με 200.000 επιπλέον νέους ταξιδιώτες έδωσε στην κυβέρνηση Σαμαρά ο Πίτερ Λονγκ από την TUI, η οποία έφερε φέτος στη χώρα μας περίπου 2 εκατομμύρια τουρίστες. «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά στο επίπεδο της πολιτικής σταθερότητας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Η οικονομία της χώρας βρίσκεται πλέον σε μια δυνατή και θετική τροχιά ανάπτυξης και πιστεύω ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον τουρισμό».

Την άποψη αυτή εξέφρασε μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο επισκέφθηκε μαζί με την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη και το γ.γ. του ΕΟΤ, Πάνο Λειβαδά. Ο ίδιος ήρθε στην Ελλάδα για να μιλήσει στο 13ο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, όπου η TUI είναι χρυσός χορηγός.

Το βασικό ζήτημα πάντως που τέθηκε χθες ήταν πως θα υπάρξουν νέες επενδύσεις στον τουρισμό και το γεγονός ότι η χώρα μας παρά τις βελτιώσεις εξακολουθεί να τρώει στην κυριολεξία τις σάρκες όποιου θέλει ν' ασχοληθεί μ' αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα.

«Μην πυροβολείτε τις επενδύσεις»

Το σημείο συνάντησης όλων των ομιλητών, Ελλήνων και ξένων, ήταν «Μην πυροβολείτε τις επενδύσεις», ζητώντας να υπάρξει επιτέλους κοινό πεδίο πλεύσης υπέρ των επενδυτικών δραστηριοτήτων όπως και να έχει η πολιτική κατάσταση.

«Χρειαστήκαμε 2.820 έγγραφα για τα ξενοδοχεία που λειτουργούμε στην Ελλάδα. Οι αδειοδοτήσεις έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, προτού υπάρξουν οι διαδικασίες fast track, προτού υπάρξουν ο νέος επενδυτικός νόμος κι ο νέος τουριστικός νόμος. Αλλά χρειάζονται κι άλλα βήματα για να σταματήσει η πολυνομία κι η ασάφεια κι η υποστελέχωση των υπηρεσιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dolphin Capital Investors.

Κατά τ' άλλα τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξουν επενδύσεις όχι μόνο σε νέες κλίνες 4 ή 5 αστέρων ή σε νέα τουριστικά προϊόντα π.χ. θεματικά πάρκα, αλλά και βελτιώσεις στα λιμάνια, ειδικά στις κατεξοχήν τουριστικές περιοχές, ώστε να δένουν κρουαζιερόπλοια.

Επίσης, ζητήθηκαν βελτιώσεις στο θέμα του ΦΠΑ στις τουριστικές κατοικίες, οικολογική προσέγγιση των νέων μονάδων αλλά και νέες τουριστικές υπηρεσίες, που προκύπτουν κατά κύριο λόγο από τις νέες τεχνολογίες.

Κατά τ' άλλα η Eurobank έκλεισε κι αυτή το μάτι στον τουρισμό καθώς ο Χρήστος Μεγάλου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το χαρτοφυλάκιό της είναι στο 1,5 δισ., ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις από Ελληνες και ξένους επενδυτές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρισμός
Υπουργείο Τουρισμού
Επενδύσεις
ΕΟΤ