Έντυπη Έκδοση

Των γαρ ηλιθίων, απείρων γένεθλα

Επειδή οι καιροί που ζούμε είναι γεμάτοι αβεβαιότητα και ασυνέπεια, προερχόμενες από τους εκάστοτε κυβερνώντες, θέλω να παραθέσω ορισμένες δηλώσεις που εν καιρώ έχουν κάνει οι διάφοροι ιθύνοντες και αφορούν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

1. Ανιχνεύω δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελ. Τύπος" το 2011, με δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού Α. Σαμαρά: "Δεν πρόκειται να παζαρέψουμε την περηφάνια της πατρίδας μας", και συνεχίζει επικρίνοντας σφόδρα την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που περιέκοψε δραστικά τα εισοδήματα των στελεχών των Ε.Δ., που αύξησε τις εισφορές τους, έκοψε τα δώρα, άλλαξε προς το χειρότερο το συνταξιοδοτικό, τις υπέρμετρες περικοπές των συντάξεων των εν αποστρατεία στελεχών και γενικά άσκησε δριμεία κριτική σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εν ε.ε. και ε.α. στελέχη των Ε.Δ. Και σε ό,τι αφορά τα Μετοχικά Ταμεία, τάχθηκε κατά της υπαγωγής των στο υπουργείο Εργασίας. Ολα αυτά συνέβησαν σε ένα ακροατήριο με 1.500 απόστρατους των Ε.Δ. και Σ.Α. Και κλείνοντας την ομιλία του μίλησε για αποκατάσταση λέγοντας: "Σας λέω ότι το κλίμα δικαιοσύνης και αξιοσύνης θα επικρατήσει και πάλι".

2. Δελτίο τύπου της Ν.Δ. 28/09/2011. Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Αμυνας της Ν.Δ. κ. Μαργαρίτης Τζίμας και οι αναπληρωτές υπεύθυνοι, κ. Αλέξ. Δερμεντζόπουλος, κ. Στέφ. Γκίκας και Γεώρ. Καραμαλίκης, με αφορμή τις διευκρινιστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ (Βενιζέλος) στα ΜΜΕ, σχετικά με τις νέες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων και ιδιαίτερα των κάτω των 55 ετών που υπόκεινται σε περικοπές κατά 40%, προέβησαν στην παρακάτω δήλωση: Με τις δηλώσεις του, ο υπουργός κατηγοριοποιεί και διαχωρίζει με αντισυνταγματικό τρόπο τους Ελληνες Απόστρατους Αξιωματικούς, προσδίδοντας μάλιστα στοιχεία ηλικιακού ρατσισμού -αφ' ενός στους αποστρατευθέντες ευδόκιμα και αφ' ετέρου στους αποστρατευθέντες μετά από αίτηση αποστρατείας των. Μετά την επιβολή της επιπλέον εισφοράς αλληλεγγύης, η ανάλγητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με ρεβανσιστικό τρόπο την τιμωρία των αποστράτων κάτω των 55 ετών. Οι αξιωματικοί που αποστρατεύτηκαν μετά από αίτησή τους, άσκησαν ένα απολύτως νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα, γνώριμο στα Ανώτατα Συμβούλια των Γενικών Επιτελείων. Το νόμιμο και συνταγματικό αυτό δικαίωμα απεδέχθη και ενέκρινε τόσο η στρατιωτική όσο και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, καθώς το ενέκρινε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο, αποκάλυψε την αχαριστία στον υπερθετικό βαθμό, αποκάλυψε ότι δεν αντιλαμβάνεται το λειτούργημα του αξιωματικού, και τελειώνει με το ανεκδιήγητο "Η Ν.Δ. θα άρει τον άδικο ηλικιακό ρατσισμό των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων".

Πέρα των ανωτέρω, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Ο καθείς μας ας κάνει την κριτική του, με την ελπίδα να διαβαστεί από τους πρωταγωνιστές των δηλώσεων και ας παραδεχθούν έστω για μια φορά δημόσια την ηλιθιότητα που τους διακατέχει. Γιατί και η απόδοση του τίτλου της παρούσης επιστολής έχει ως στοιχείο την ηλιθιότητα, "άπειρη η γενιά των ηλιθίων", και αποδίδεται στον ποιητή και συγγραφέα επιγραμμάτων, Σιμωνίδη τον Κείο».

Ευγνώμων για την φιλοξενία σας

Μιχαήλ Αλ. Πετράκης

Αξιωματικός Π.Ν., ε.α.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν