Ηλεκτρονική Έκδοση

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ... STRESS TEST

ETE: Πουλά μερίδιο της Finansbank

Στόχος περιορισμού συμμετοχής στο 60%

Σε εξέλιξη είναι η υποβολή σχεδίου ενημερωτικού δελτίου προς το «Capital Markets Board of Turkey» για την πώληση μεριδίου της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα, στη σκιά της ανακοίνωσης των τραπεζικών stress test από την ΕΚΤ την Κυριακή 26/10.

Η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία, Finansbank AS, ανακοίνωσε σήμερα την υποβολή σχεδίου ενημερωτικού δελτίου προς το «Capital Markets Board of Turkey» καθώς και των λοιπών απαιτούμενων αιτήσεων προς τις αρμόδιες τουρκικές αρχές, αναφορικά με την αύξηση αναφορικά με την αύξηση του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank A.S. μέχρι ποσού 715.000.000 λιρών τουρκίας με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης και έκδοση νέων μετοχών, οι οποίες θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης.

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εθνικής Τράπεζας, προβλέπεται η μείωση του ποσοστού της ΕΤΕ στη Finansbank AS, ώστε, έως το τέλος του 2015, η συμμετοχή της να περιοριστεί στο 60%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)
Ευρωπαϊκή Ένωση
Εθνική Τράπεζα
Τράπεζες
Οικονομική κρίση