Ηλεκτρονική Έκδοση

Κόντρα υπουργείων Οικονομικών- Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τη «Διαύγεια»

Τελευταία ενημέρωση:

Αιχμές κατά του Κ. Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δηλώνει ικανοποίηση από την απόσυρση τροπολογίας, που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών και αφορά το πρόγραμμα «Διαύγεια». Την απόσυρση ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. H υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι παρεισέφρυσε από λάθος παράγραφος που έθετε εν αμφιβόλω το πρόγραμμα «Διαύγεια» για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος που αφορούσε τη μεταφορά μαθητών. Το συγκεκριμένο σημείο της τροπολογίας μας δεν προωθεί το «Διαύγεια» κάτι που μας βρίσκει αντίθετους, συμπλήρωσε.

Νέες αιχμές κατά του Κυρ. Μητσοτάκη αφήνει το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με αφορμή την απόσυρση διάταξης από τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα «ανοιχτά δεδομένα» του Δημοσίου.
Με ανακοίνωσή του συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ «εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με την παρέμβαση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου με την οποία απεσύρθη διάταξη που είχε κατατεθεί στη Βουλή και με την οποία εξαιρούνταν διοικητικές πράξεις από την υποχρεωτική δημοσίευσή τους στη ‘Διαύγεια’».
 
Η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει μάλιστα ότι «ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης είχε αποδεχθεί και υπογράψει τη σχετική τροπολογία που είχε εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών» ενώ δηλώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει το πρόγραμμα ‘Διαύγεια’».
 
Σημειώνει τέλος πως το Κίνημα «πρωτοστατεί στη Βουλή στο να αναρτούν υποχρεωτικά τα στοιχεία τους στη ‘Διαύγεια’ και νέοι φορείς όπως οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο».
 
Για απόπειρα εξουδετέρωσης του προγράμματος «Διαύγεια» από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έκανε λόγο με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης.
Η τροπολογία -που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης-εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη υπογράφεται από συναρμόδιους υπουργούς ανάμεσα στους οποίους και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε η κα Χριστοφιλοπούλου, το υπουργείο Οικονομικών θα αποσύρει τη συγκεκριμένη παράγραφο της τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τα "Ανοιχτά Δεδομένα" το οποίο συζητείται στη Βουλή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης