Ηλεκτρονική Έκδοση

Ελληνική διάκριση σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής

Με τo προϊόν «Carobites», ένα επιδόρπιο-σνακ οικολογικού χαρακτήρα υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλών λιπαρών, το οποίο συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα του χαρουπιού με την καινοτόμο τεχνολογία των εδώδιμων επικαλύψεων, η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κατέκτησε την τρίτη θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia 2014, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών «Sial».

Το συγκεκριμένο προϊόν είχε ήδη διακριθεί -εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση-στον εθνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) τον Ιούλιο. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο προϊόν έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εταιρείες να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ Ευάγγελος Καλούσης, πρόεδρος του ΣΕΒΤ συνεχάρη τους φοιτητές και τόνσιε ότι "ο ενθουσιασμός των εκπροσώπων της νέας γενιάς αποδεικνύει ότι υπάρχει δημιουργικότητα, εφευρετικότητα και καινοτομία, στοιχεία, τα οποία σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά, μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον". Τόνισε εξάλλου ότι η ελληνική βιομηχανία τροφίμων -με την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα και χάρη στο ανθρώπινο δυναμικό - μπορεί να αποτελέσει όχημα για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.

Το πρώτο βραβείο της Ecotrophelia 2014 απονεμήθηκε στη γαλλική ομάδα για το καινοτόμο προϊόν «DuoMarin – Les Lardons de la Mer» και το δεύτερο βραβείο δόθηκε στη ρουμάνικη ομάδα, που συμμετείχε με το προϊόν «TopIce».

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)


 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΕΙ
Καινοτομίες/Ιδέες
Εκθέσεις
Κλάδος τροφίμων και ποτών