Ηλεκτρονική Έκδοση

Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο δήμαρχος Χαλανδρίου

Προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη βδομάδα πήρε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο οποίος κατηγορείται γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων του δήμου. Παραπέμπονται δήμαρχοι που υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θεωρούν την αξιολόγηση πρόσχημα για απολύσεις.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος. Φωτογραφία: ΑΜΠΕ Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος. Φωτογραφία: ΑΜΠΕ Σε απολογία έχουν κληθεί ακόμη τέσσερις δήμαρχοι: του Ζωγράφου, της Λάρισας ,της Πάτρας και του Ρέντη- Νίκαιας.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου καταγγέλλει την κυβέρνηση για "επιλεκτική διαδικασία αξιολογήσεων στους δήμους", καθώς  "από τους 325 δήμους ανά τη χώρα έχουν επιλεχθεί μόνο 10 για αξιολόγηση κι επανέλεγχο συμβάσεων".

Την αμέριστη συμπαράστασή του στον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, εκφράζει με απόφασή του το δημοτικό δυμβούλιο της Αγ. Παρασκευής.
 
«Ο δήμαρχος Χαλανδρίου διώκεται γιατί υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων. Διώκεται γιατί αντιστέκεται στην υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των πολιτών και στην εύρυθμη λειτουργία των δήμων» τονίζεται σε ψήφισμα που ενέκρινε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο και σημειώνεται ότι ανάλογη απόφαση για μη αποστολή των συμβάσεων των εργαζομένων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν λάβει τόσο ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, όσο και δεκάδες άλλες δήμαρχοι, με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους.
 
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Τοπική Αυτοδιοίκηση