Ηλεκτρονική Έκδοση

Δίωξη από τον εισαγγελέα για την «Σέχτα Επαναστατών»

Ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων δραστών μελών της οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών» άσκησε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία ενέργεια της οργάνωσης, τη δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια και ενός αστυνομικού.

Η δίωξη περιλαμβάνει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, ασκήθηκε  μετά την πρόσφατη αποστολή στην Εισαγγελία του υλικού που συγκέντρωσε για την οργάνωση η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε τέσσερις κούτες.

Η εισαγγελέας συσχέτισε τις τέσσερις δικογραφίες από τα ισάριθμα χτυπήματα της οργάνωσης και άσκησε ποινική δίωξη "για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακολούθηση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη κατοχή κατασκευή και χρήση πολυβόλων όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατ' εξακολούθηση και από κοινού με συνθήκες ικανές να βλάψουν τη χώρα, να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις συνταγματικές πολιτικές και οικονομικές δομές. Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, τα αδικήματα της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς και διακεκριμένη κλοπή".

Η «Σέχτα» εμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2009, σε επίθεση με όπλα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Είχε ακολουθήσει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης που άφησαν στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 
 
Σχεδόν δυο εβδομάδες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου του 2009 έγινε η επίθεση στο ALTER. Στις 17 Ιουνίου του 2009 μέλη της «Σεχτας», έγινε η δολοφονία του  υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα, ο οποίος φρουρούσε τη μάρτυρα στην υπόθεση του ΕΛΑ, την πρώην σύζυγο του κατηγορούμενου τότε Αγγελέτου Καννά, Σοφία Κυριακίδου.
 
Το τελευταίο χτύπημα της οργάνωσης ήταν ο φόνος του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, στις 19 Ιουλίου του 2010. Σχεδόν έναν μήνα αργότερα ανέλαβαν την ευθύνη με προκήρυξη, ενώ για πρώτη φορά έστειλαν και φωτογραφία με τον οπλισμό της οργάνωσης.
 
Την υπόθεση θα χειριστεί τακτικός ανακριτής.
 
newsroom enet
Πηγή: ΑΜΠΕ
 

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ