Ηλεκτρονική Έκδοση

Depeche Mode: Ζωντανοί στο Βερολίνο

Ο Anton Corbijn σκηνοθετεί τις δυο συναυλίες των Depeche Mode στο στάδιο O2 World του Βερολίνου κατά την διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας τους Delta Machine Tour. Το cd/dvd του Live In Berlin κυκλοφορεί στις 17 Νοεμβρίου.

 
 
 
Η προηγούμενη περιοδεία τους την άνοιξη του 2009 που ακολούθησε την κυκλοφορία του «Sounds Of The Universe» ήταν καταστροφική. Ξεκίνησε από την Αθήνα όταν ο David Gahan δεν βγήκε στην σκηνή μπροστά στα 60.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο Terra Vibe στην Μαλακάσα και μεταφέρθηκε επειγόντως στην Αμερική για αφαίρεση κακοήθους όγκου. Οι Depeche Mode ακύρωσαν τις εμφανίσεις στα Βαλκάνια, ύστερα ακύρωσαν κι άλλες στην Ευρώπη καθώς ο Gahan τραυματίστηκε στο πόδι στην συναυλία του Μπιλμπάο και τέλος ακύρωσαν και εμφανίσεις στην Αμερική όταν ο Gahan αναγκάστηκε να σταματήσει να τραγουδάει καθώς είχε κλείσει η φωνή του.
 
Έτσι η επόμενη περιοδεία μετά την κυκλοφορία του περσινού Delta Machine, ήταν η προσπάθεια της μπάντας να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Ο δέκατος τρίτος δίσκος τους ηχογραφημένος στην Καλιφόρνια και την Νέα Υόρκη ήταν μια σειρά από σκοτεινά ηλεκτρονικά κομμάτια με επιρροές όπως είχε πει ο Gahan, από τα μπλουζ και το γκαράζ της Δυτικής ακτής. Και ήταν αυτός που έβαλε τέλος στην φήμη για διάλυση αφού αποτελούσε την προαναγγελία μιας νέας παγκόσμιας περιοδείας. Αφού έπαιξαν μπροστά σε 24 εκατομμύρια κόσμο σε 32 χώρες κάτω από ένα σκηνικό που είχε φτιάξει ο Anton Corbijn, οι Depeche Mode ηχογράφησαν τις συναυλίες της 24ης και 25ης Νοεμβρίου στο στάδιο O2 World του Βερολίνου.
 
Τώρα κυκλοφορούν ένα διπλό ζωντανά ηχογραφημένο cd που συνοδεύεται από το dvd της συναυλίας με τίτλο Live In Berlin που αποτυπώνει την ενέργεια της μπάντας πάνω στη σκηνή. Τίποτα λιγότερο, από μια θριαμβευτική συναυλία όπου τα νέα τραγούδια όπως το Angel ανακατεύονται με τα κλασικά Personal Jesus και Enjoy The Silence. 
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική