Ηλεκτρονική Έκδοση

Δικάζουν απεργούς ναυτεργάτες στη Θάσο

Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

Έντονες αντιδράσεις από την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Ως "επιχείρηση τρομοκρατίας" χαρακτηρίζει η ΠΕΝΕΝ την απόπειρα δικαστικής δίωξης απεργών ναυτεργατών. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

"Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης των Ναυτεργατών στην Πορθμειακή γραμμή Θάσου – Καβάλας που για άλλη μια φορά οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου με αβάσιμες, αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Η δίωξη αφορά απεργίες της ΓΣΕΕ και της ΠΝΟ του 2010 στις οποίες απήργησαν τα πληρώματα των πλοίων στην παραπάνω Πορθμειακή γραμμή και στις οποίες απεργίες συμμετείχαν σύσσωμοι οι Ναυτεργάτες σε όλη την χώρα και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Στην Πορθμειακή γραμμή της Θάσου – Καβάλας έχει συγκροτηθεί τα τελευταία χρόνια εργοδοτικό – εφοπλιστικό γκέτο που απειλεί, εκφοβίζει και τρομοκρατεί τους Ναυτεργάτες και δρα όχι μόνο ανεξέλεγκτα αλλά έχει και την ανοχή των επίσημων αρχών όπως είναι οι λιμενικές αρχές που καλύπτουν τις αντεργατικές και αυταρχικές δράσεις των εφοπλιστών και ειδικότερα του πλοιοκτήτη Μητσόπουλου.

Η ΠΕΝΕΝ επανειλημμένα έχει καταγγείλει σειρά αυθαιρεσιών των πλοιοκτητών αυτών χωρίς ωστόσο έως τώρα να έχει παρθεί κανένα μέτρο τόσο από το ΥΝΑ όσο και από τα τοπικά Λιμεναρχεία.

Η παραπομπή σε δίκη δεκάδων Ναυτεργατών και άλλων εργαζομένων στις 27/10/2014 δεν πρόκειται να οδηγήσει όπως επιδιώκουν οι εμπνευστές της δικαστικής δίωξης ούτε σε παραίτηση από την διεκδίκηση λύσεων στα δίκαια αιτήματα ούτε σε παραίτηση από τους αγώνες που επιβάλλεται να αναπτυχθούν και να κλιμακωθούν για να αντιμετωπισθεί η αντεργατική και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασιακά θέματα
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
Δικαστικό ρεπορτάζ
Πανελλήνια Ενωση Ναυτών (ΠΕΝΕΝ)