Ηλεκτρονική Έκδοση

Δένδιας: Για 160.000 επιχειρήσεις η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια

Μικρή διεύρυνση των περιθωρίων της ρύθμισης για τα «κόκκινα» δάνεια, που αποτελεί ένα από τα ανοιχτά ζητήματα στις συζητήσεις με την τρόικα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm είπε ότι θα αφορά 160.000 επιχειρήσεις, δηλαδή, εξήγησε, «επιχειρήσεις είτε ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν πάνω από 600 - 700.000 θέσεις εργασίας.»

Παράλληλα, και εν μέσω της νέας εμπλοκής που προκλήθηκε στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες εντολές και τα «κόκκινα» δάνεια, μετά τις νέες απαιτήσεις από τους δανειστές, ο υπουργός δήλωσε ότι η συζήτηση με την τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια είναι σε τελική φάση και ότι αρκετά σύντομα θα μπορέσει να δοθεί μια λύση.

«Μιλάμε για οφειλές μόνο προς τον ιδιωτικό τομέα 40 δισ. ευρώ. Εάν βάλουμε όλες τις οφειλές και προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία προσεγγίζουμε σχεδόν τα 100 δισ. ευρώ. Πρέπει αυτή η επιχείρηση να μπορεί συγχρόνως να κλείσει τις εκκρεμότητές της και με το Δημόσιο, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και να μπορέσει να γυρίσει στην αγορά να δουλέψει, να παράγει πλούτο, να κρατήσει θέσεις εργασίας» είπε ο Ν. Δένδιας.

Σε ερώτηση εάν η ρύθμιση πρέπει να είναι ενιαία για ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και τράπεζες, και ενώ οι δανειστές ζητούν ενιαία αντιμετώπιση των οφειλετών στις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και τα ληξιπρόθεσμα χρέη, ο κ. Δένδιας είπε ότι τα συναρμόδια υπουργεία μαζί με τις τράπεζες και υπό την επιτήρηση της τρόικας «δημιουργούν ένα πλέγμα το οποίο να επικοινωνεί. Δηλαδή η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δανείων προς τις τράπεζες να επικοινωνεί με τις ρυθμίσεις του Δημοσίου και με τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία».

Για το θέμα συγκλήθηκε άλλωστε χθες έκτακτο μίνι υπουργικό συμβούλιο και χαρακτηριστική του κλίματος είναι εξάλλου η δήλωση «επειγόμαστε» από κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τελευταία επικοινωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, οι δανειστές ξεκαθάρισαν ότι ο αριθμός των δόσεων θα πρέπει να είναι ίδιος και για τις δύο ρυθμίσεις και ότι δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 100. Επίσης, η τρόικα ζητεί αυστηρότερα κριτήρια υπαγωγής σε αυτές.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Ανάπτυξης
Δάνεια
Τρόικα
Για το ίδιο θέμα
70 δισ. τα ληξιπρόθεσμα