Ηλεκτρονική Έκδοση

IΓΜΕ: Άκαρπες επαφές εργαζομένων - ΥΠΕΚΑ

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου

Συνεχώς χειροτερεύει η κατάσταση, τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Το Συνδικάτο εργαζομένων στο ΙΓΜΕ με απόφαση Γενικής Συνέλευσης ενέκρινε την συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη που οργανώνει το ΠΑΜΕ.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι: "Η θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων που ήδη εφαρμόζονται, αλλά και αυτά που έρχονται δεν μας αφήνουν αδιάφορους, σε μια εποχή που (περιέργως) τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα αρνούνται να κηρύξουν πόλεμο εναντίον όλης αυτής της άθλιας πολιτικής.

Ήδη στο ΙΓΜΕ εδώ και τρία χρόνια έχουμε υποστεί όλες της επιπτώσεις της βάρβαρης πολιτικής των Συγκυβερνήσεων με εφεδρείες, μειώσεις πάνω από 55% στους μισθούς, σημαντική απώλεια του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων (από 393 το Νοέμβρη του 2011 απομείναμε 224 και μέχρι τέλους του 2014 αναμένεται να είμαστε κάτω από 200 ενώ μέχρι τέλους του 2015 κάτω από 120), δεν ανανεώνουν και κωλυσιεργούν στις 54 προσλήψεις που ήδη έχουν εξαγγελθεί, φρενάρουν τα έργα του ΕΣΠΑ που έπρεπε να είναι προχωρήσει με κίνδυνο να χαθεί.

Αρνούνται να λύσουν καθημερινά προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου. Η κατάσταση χειροτερεύει για όλους μας και η απάντηση θα δοθεί από τα κάτω συμμετέχοντας στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη". 

 

Επαφές με το ΥΠΕΚΑ

Εκτός από το συλλαλητήριο, το συνδικάτο είχε και επαφή με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ, στις 21/10/2014. Στο ενημερωτικό δελτίο που αναφέρεται στη συνάντηση, αναφέρεται ότι: "διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η παρελκυστική πολιτική Υπουργείου και Διοίκησης, που παρά τις επανειλημμένες και πρόσφατες δεσμεύσεις του Υπουργείου για αναβάθμιση του ΙΓΜΕ, αφήνει το Ινστιτούτο να βουλιάζει καθώς: 
Το ερευνητικό έργου του εδώ και 3 μήνες δεν χρηματοδοτείται.
 
Οι εγκεκριμένες προσλήψεις προσωπικού έργου (συμβάσεις έργου) και οι προμήθειες για την υλοποίηση των έργων ΕΣΠΑ δεν υλοποιούνται.
Το προσωπικό των εργοταξίων και των εργαστηρίων απασχολείται σε άσχετες εργασίες, αφήνοντας τον εξοπλισμό να σαπίζει, με αποτέλεσμα να οδηγείται στον ΟΔΔΥ για σκράπ και τα ερευνητικά έργα να δίνονται σε εργολάβους.
 
Το νοσηλευτικό συμβόλαιο περίθαλψης του προσωπικού να μην υλοποιείται, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι με σοβαρά προβλήματα υγείας να κινδυνεύουν και να εκκρεμεί η καταβολή των αποζημιώσεων των συνταξιούχων από το 2011 ενώ υπάρχουν τα αντίστοιχα κονδύλια. Ο Αναπληρωτής Υπουργός παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις σε κάθε συνάντηση με το Συνδικάτο ότι ενδιαφέρεται για το Ινστιτούτο , διαρκώς διαψεύδεται.
 
Για μια ακόμη φορά ο κ. Αν. Υπουργός προσδιόρισε ένα ραντεβού με Συνδικάτο και Διοίκηση για ΑΜΕΣΗ επίλυση των προβλημάτων που προαναφέρονται.
 
Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, στην τελευταία Γενική Συνέλευση τους αποφάσισαν κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενόψει των νέων δεσμεύσεων χωρίς αντίκρισμα από Υπουργείο και Διοίκηση.
 
Ο Αγώνας των εργαζόμενων του ΙΓΜΕ αφορά το λαό και τους εργαζόμενους, γι αυτό ζητάμε την ενεργή συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις μας".
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)