Ηλεκτρονική Έκδοση

Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη

Κρίθηκε παράνομη η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη όλες οι πτήσεις, αφού με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κρίθηκε παράνομη η τετράωρη στάση εργασίας (09.00 - 13.00) των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Προσφυγή κατά της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ),, κατέθεσε η ΥΠΑ.

Οι ελεγκτές είχαν προαναγγείλει στάση εργασίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση με θέμα τα εργασιακά προβλήματα του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για διαρκή μείωση του προσωπικού, αυξανόμενη κόπωση του εναπομείναντος, καθώς και έλλειψη, έως τώρα, επενδύσεων, που θα συνέβαλαν στην ανανέωση των συστημάτων αεροναυτιλίας. "Και η επίπτωση, όπως υποστηρίζουν, "θα είναι η δραματική αύξηση των καθυστερήσεων των πτήσεων, με εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας αλλά και στο κόστος των αεροπορικών εταιρειών, που επιβαρύνονται με 80 ευρώ περίπου, ανά λεπτό καθυστέρησης της κάθε πτήσης".

Tέλος, σύμφωνα με την ΕΕΕΚΕ, συνεχείς εκκλήσεις της για την αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης έπεσαν στο κενό, κατηγορώντας τον Διοικητή της ΥΠΑ Δ. Κούκη πως "υπονόμευσε την διαδικασία πρόσληψης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, καθώς δεν τις συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό της ΥΠΑ, ενώ είχαν ανακοινωθεί στον Τύπο".

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων
Αεροδρόμια
Αεροπορικές Εταιρείες
Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας