Ηλεκτρονική Έκδοση

Παπαδημούλης: Πείτε μας τι συζητάτε πίσω από κλειστές πόρτες

«Είναι η λιτότητα, η ανεργία, η ύφεση και οι ανισότητες που παράγουν ευρω-αδιαφορία και αντιευρωπαϊσμό», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στη συζήτηση για την προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Πείτε μας τι συζητάτε πίσω από κλειστές πόρτες», ήταν η φράση με την οποία ο  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ξεκίνησε να απευθύνει μια σειρά ερωτήσεων στη συζήτηση για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ολομέλεια. 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα τρία εκατομμύρια ανέργων και στο 25% των Ευρωπαίων που ζουν στα όρια της φτώχειας και επισήμανε ακόμη μια φορά πως αντί για προτάσεις στη Σύνοδο Κορυφής ακούγονται μόνο «γενικόλογες ερωτήσεις και τοποθετήσεις ρουτίνας».

Απευθύνθηκε προσωπικά στον Φινλανδό Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων της Ένωσης, Γίρκι Κατάινεν, ζητώντας του απαντήσεις για τις δηλώσεις του σχετικά με την ελληνική οικονομία: «Η νέα γραμμή πίστωσης, η προληπτική, θα συνοδεύεται με όρους, δηλαδή με νέο μνημόνιο; Θα συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε την απραξία της Κομισιόν, αναφερόμενος και στον προϋπολογισμό της Γαλλίας. «Έχει πρόταση η Κομισιόν, ή περιμένετε να δείτε τι θα αποφασίσει πριν ο κ.Σόιμπλε που το συζήτησε χθες με τον κ.Σαπέν; Ως πότε η Κομισιόν και το Συμβούλιο θα ακολουθούν δογματικά ό,τι επιτρέπει η κυβέρνηση Μέρκελ;»

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Δ.Παπαδημούλης επεσήμανε πως είναι η λιτότητα, η ανεργία, η ύφεση και οι ανισότητες που παράγουν ευρω-αδιαφορία και αντιευρωπαϊσμό. «Εσείς είσαστε οι αντι-Ευρωπαίοι» τόνισε, «και όχι η Ευρωπαϊκή Αριστερά που διεκδικεί μια Ευρώπη δημοκρατική, κοινωνική, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και με ανάπτυξη».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ