Ηλεκτρονική Έκδοση

ΟΤΟΕ: Πρωτοβουλίες για τήρηση των συμβάσεων στις τράπεζες

Η πιστή τήρηση των συλλογικών συμφωνιών και της εργατικής νομοθεσίας προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε επιχείρηση, πόσο μάλλον για μια Τράπεζα, αναφέρει η ομοσπονδία τραπεζοϋπαλληλικών οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

«Στις ιδιαίτερα δυσχερείς συνθήκες που βιώνουμε, η ΟΤΟΕ και οι Τράπεζες, μετά από επίπονες και σύνθετες διαπραγματεύσεις, κατέληξαν σε σαφείς, ενιαίες και αμοιβαία αποδεκτές διατάξεις, που διασφαλίζουν τον κορυφαίο θεσμό της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αποτρέπουν τις απολύσεις και προστατεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργασιακών κατακτήσεων του τραπεζικού κλάδου» αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ.

«Η πιστή τήρηση των Συλλογικών Συμφωνιών και της Εργατικής Νομοθεσίας όμως, πρέπει να αποτελεί προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε επιχείρηση, πόσο μάλλον για μια Τράπεζα, που πρέπει να ικανοποιεί τα σύγχρονα κριτήρια της εταιρικότητας και της κοινωνικής υπευθυνότητας», επισημαίνει η ΟΤΟΕ.

Η ΟΤΟΕ, ανταποκρινόμενη σε μια υπαρκτή αναγκαιότητα, ανέλαβε ήδη συγκεκριμένες πρωτοβουλίες κεντρικής παρέμβασης και συντονισμένης δράσης, σε όσες περιπτώσεις εντοπίζεται παραβίαση των Κλαδικών Ρυθμίσεων και της Εργατικής Νομοθεσίας.

Πρωτοβουλίες και δράσεις της ΟΤΟΕ:

· Τη συγκρότηση, από τη Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων-συμβάσεων της ΟΤΟΕ ειδικής Ομάδας παρέμβασης και συντονισμού με τους Συλλόγους-Μέλη της.

· Τη διαμόρφωση και διακίνηση αναλυτικού οδηγού εφαρμογής των κλαδικών διατάξεων προς διευκόλυνση των μερών και των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ.

· Την λειτουργία ανοικτής γραμμής επικοινωνίας της ΟΤΟΕ με τους εργαζόμενους του κλάδου, για παροχή πληροφοριών, καταγγελίες παραβιάσεων (ωραρίου εργασίας, απλήρωτων υπερωριών κ.λπ.) και ενημέρωση των εργαζόμενων σε θέματα εφαρμογής των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της Εργατικής Νομοθεσίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΤΟΕ