Ηλεκτρονική Έκδοση

Επαφές Σαμαρά –Βενιζέλου με τον πρόεδρο της Αυστρίας

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Αυστρίας Χάινς Φίσερ είχαν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι οι δυο τους συζήτησαν για τα θέματα της οικονομίας και ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αυστρίας για τη μεγάλη πρόοδο της χώρας στις μεταρρυθμίσεις και στην ανταγωνιστικότητα. Και οι δυο έκαναν ειδική αναφορά στον τουρισμό και κυρίως στη μεγάλη ροή αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Αυστρίας ενημέρωσε, από την πλευρά του, για την κατάσταση στη χώρα του και για τις προσπάθειες του αυστριακού κράτους να κρατήσει τα ελλείμματα κάτω από 3%. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τις πολύ καλές σχέσεις των δυο χωρών και τις προσπάθειες της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς είπε στον κ. Φίσερ ότι κάνουμε τα τελευταία βήματα για να βγούμε από την ύφεση, που έχει κρατήσει πάνω από έξι χρόνια και πως έχουμε κάνει τις περισσότερες και μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, που έχουν γίνει ποτέ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού τις οποίες ο κ. Φισερ αναγνώρισε, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική πορεία.

Επίσης συζητήθηκαν και θέματα της διεθνούς σκηνής, με αναφορές σε όλες τις φλεγόμενες περιοχές, στην Ουκρανία, στο θεμα του "λεγόμενου ισλαμικού κράτους" και βέβαια στο Κυπριακό ενώ μίλησαν και για το μεταναστευτικό.

Ακολούθως ο Αυστριακός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ευ. Βενιζέλο.«Με τον καλό του λόγο και τις κινήσεις του» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αυστρίας Χάινς Φίσερ «στηρίζει τη χώρα μας στην προσπάθειά της να βγει οριστικά από το καθεστώς του μνημονίου και την επιτήρηση της τρόικας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση.

Υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Φίσερ είναι «βαθύς και γνήσιος φίλος της Ελλάδας, αγαπάει τη χώρα μας και ξέρει τόσο τους ανθρώπους όσο και τα προβλήματα της χώρας», ο κ. Βενιζέλος τόνισε τη σημασία της «κοινής αντίληψης» - στη συγκεκριμένη συγκυρία «που είναι γεμάτη από προκλήσεις» - για τις εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, η οποία αναπτύσσεται εντός «του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας και της κοινής ευρωπαϊκής θέσης».

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αυστρία
Κυβέρνηση