Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Στους δρόμους για τέταρτη βδομάδα

Σταθεροί στον αγώνα τους υπέρ των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων δηλώνουν οι φοιτητές του Χονγκ Κονγκ και καταγγέλλουν ότι στις συνομιλίες που έχουν με την κυβέρνηση η τελευταία δεν κάνει την παραμικρή υποχώρηση, ώστε να τους δώσει έδαφος για να υποχωρήσουν κι εκείνοι.

Οι επικεφαλής του κινήματος ανέφεραν μάλιστα ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το διάλογο με την κυβέρνηση, ενώ οι κινητοποιήσεις τους διανύουν πλέον την τέταρτη εβδομάδα. Οι πρώτες συνομιλίες, την Τρίτη, δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα, κάτι που όμως ήταν αναμενόμενο. Η κυβέρνηση πρότεινε πάντως στους διαδηλωτές να συναντηθούν πάλι και μάλιστα σύντομα, για να επιχειρήσουν να βρουν μια διέξοδο στη σοβαρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει η πρώην βρετανική αποικία μετά την επιστροφή της στην Κίνα το 1997.

Μποϊκοτάζ

Στο μεταξύ, στην Κίνα, ο Κομμουνιστικός Σύνδεσμος Νεολαίας προτείνει να επιβληθεί μποϊκοτάζ στους καλλιτέχνες που υποστηρίζουν το κίνημα υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ και τη σχετική έκκληση, την οποία απηύθυνε μέσω του Ιντερνετ, έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 200.000 χρήστες του Διαδικτύου. Η έκκληση αφορά ιδιαίτερα τους ηθοποιούς Αντονι Ουόνγκ και Τσάπμαν Το, καθώς και την τραγουδίστρια Ντενίζ Χο. Η τελευταία είναι επίσης μια φυσιογνωμία του αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Οι τρεις αυτοί καλλιτέχνες, άγνωστοι στη Δύση, είναι πολύ διάσημοι σε όλο τον κινεζικό κόσμο.

Ο Κομμουνιστικός Σύνδεσμος Νεολαίας, ο οποίος απηύθυνε την έκκληση για μποϊκοτάζ μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο κινεζικό Twitter, είναι αρμόδιος για την προώθηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας στην Κίνα μεταξύ των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων. Πρόκειται για ισχυρό όργανο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο Σύνδεσμος ζητεί επίσης, στην ηλεκτρονική έκκλησή του, να λογοκρίνονται στο Ιντερνετ τα ονόματα των καλλιτεχνών που υποστηρίζουν τους αγωνιστές του κινήματος που ονομάσθηκε «Καταλάβετε τη Σέντραλ», από το όνομα της επιχειρηματικής συνοικίας του Χονγκ Κονγκ. Προτείνει επίσης να διαγραφούν από το κινεζικό Twitter οι λογαριασμοί των εν λόγω στάρ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Χονγκ Κονγκ