Έντυπη Έκδοση

Ορίστηκαν οι δύο αντικαταστάτες του εκλιπόντος προέδρου της Total

Δύο έμπειρα στελέχη του ομίλου επέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Total για να αντικαταστήσει τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή Κριστόφ Ντε Μαρζερί, ο οποίος σκοτώθηκε ξαφνικά σε δυστύχημα σε αεροδρόμιο της Μόσχας. Το Δ.Σ. επέλεξε τον Πατρί Πουγιανέ για τη θέση του γενικού διευθυντή, καθώς και τον Τιερί Ντεμαρέ ως νέο πρόεδρο του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου.

Ο Ντε Μαρζερί ήταν γενικός διευθυντής της Total από το 2007 και πρόεδρος-γενικός διευθυντής από το 2010. Ο ίδιος δεν είχε ορίσει όμως κανέναν αντικαταστάτη του για την περίπτωση που δεν θα ήταν σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του. Ο Τιερί Ντεμαρέ ήταν πρόεδρος της εταιρείας από το 1995 μέχρι το 2010. Θα αναλάβει και πάλι τα καθήκοντα αυτά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015. Θα έχει τότε κλείσει τα 70 και θα παραχωρήσει τη θέση του προέδρου στον ηλικίας 51 ετών Πουγιανέ. Ο τελευταίος ήταν γενικός διευθυντής του τμήματος Διύλισης-Χημικών της Total από το 2011.

Ο Πατρίκ Πουγιανέ φοίτησε στην περίφημη Πολυτεχνική Σχολή και ξεκίνησε την καριέρα του από το υπουργείο Βιομηχανίας της Γαλλίας, το 1989. Μεταξύ άλλων υπήρξε και τεχνικός σύμβουλος του πρωθυπουργού στο διάστημα 1993-95 για θέματα Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας. Το 1997 εντάχθηκε στην εταιρεία Elf, για λογαριασμό της οποίας εργάστηκε στην Ανγκόλα και το Κατάρ. Μετά την απορρόφηση της Elf από την Total, συνέχισε την καριέρα στην Τοτάλ.

Ο ηλικίας 68 ετών Ντεμαρέ εντάχθηκε στην Total το 1981 και ανέλαβε την προεδρία της το 1995. Θεωρείται ότι ήταν ο άνθρωπος που τη μετέτρεψε σε έναν από τους μεγαλύτερους πετρελαϊκούς ομίλους παγκοσμίως, όμως του χρεώθηκε το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου Erika στα ανοιχτά των γαλλικών ακτών και η τεράστια πετρελαιοκηλίδα που μόλυνε την περιοχή, τον Δεκέμβριο του 1999. Το 2007 παραχώρησε τη γενική διεύθυνση του ομίλου στον Μαρζερί, όμως παρέμεινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αεροπορικά ατυχήματα
Ρωσία
Αυτοκτονίες/Θάνατοι/Δυστυχήματα