Έντυπη Έκδοση

Ο Μπεν με τα 17 βραβεία Πούλιτζερ

Το μακρύ ταξίδι προς την αθανασία ξεκίνησε στα 93 του ο Μπεν Μπράντλεϊ, ο αθυρόστομος, χαρισματικός και θρυλικός διευθυντής της «Washington Post», που καθοδήγησε τους δημοσιογράφους της εφημερίδας στην αποκάλυψη του σκανδάλου WaterGate και προστατεύοντάς τους από οποιαδήποτε παρέμβαση έκανε το όνομά του συνώνυμο της ελευθερίας του Τύπου.

Ο άνθρωπος και το δημιούργημά του: ο Μπεν Μπράντλεϊ μπροστά στην πρώτη σελίδα της «Washington Post» με την παραίτηση Νίξον που έγινε μετά από την αποκάλυψη του WaterGate Ο άνθρωπος και το δημιούργημά του: ο Μπεν Μπράντλεϊ μπροστά στην πρώτη σελίδα της «Washington Post» με την παραίτηση Νίξον που έγινε μετά από την αποκάλυψη του WaterGate Από το 1965, όταν ανέλαβε τη διεύθυνση της «Washington Post» και στα 26 χρόνια που παρέμενε στο τιμόνι της, μετέτρεψε την καθημερινή εφημερίδα σε δυναμική έκδοση και της χάρισε 17 βραβεία Πούλιτζερ. Σταθμός στην καριέρα του η απόφαση για τη δημοσίευση σε συνεργασία με τους «New York Times» των αποκαλύψεων για τον πόλεμο στο Βιετνάμ, που έχουν μείνει γνωστά ως «Εγγραφα του Πενταγώνου».

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Μπράντλεϊ κατέκτησε την αθανασία τη στιγμή που στη μεγάλη οθόνη προβλήθηκε η ταινία «Ολοι οι άνθρωποι του Προέδρου».

«Ο Μπεν ήταν πραγματικός φίλος και ιδιοφυΐα στον τομέα της δημοσιογραφίας», δήλωσαν ο Μπομπ Γούντγουορντ και ο Καρλ Μπερνστάιν, το ντουέτο που αποκάλυψε το WaterGate, σε κοινή του ανακοίνωση που κατέληγε: «Με την απαράβατη αρχή του για την αναζήτηση της αλήθειας, άλλαξε για πάντα τις ζωές μας». Πριν από λίγο καιρό ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τιμήσει τον Μπράντλεϊ με το προεδρικό μετάλλιο της Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη διάκριση για έναν Αμερικανό πολίτη.

Ο υπέργηρος Μπράντλεϊ, που είχε πληγεί από το Αλτσχάιμερ μερικά χρόνια πριν, πέθανε ήσυχα στο σπίτι του τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

(ΠΗΓΕΣ: REUTERS, CNN, ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ξένος τύπος
Πρόσωπα
Πρόσωπα & Γεγονότα