Έντυπη Έκδοση

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΟΜΕΝΤΙ

«Σόι» πάει ο Alpha

Η εισβολή του Alpha στο χώρο της ελληνικής μυθοπλασίας, ή, αν προτιμάτε, η εισβολή της ελληνικής μυθοπλασίας στον Alpha, συνεχίζεται απόψε με ακόμη μία πρεμιέρα οικογενειακής κομεντί. «Το σόι σου» (Κάθε Πέμπτη στις 21.00), αν και φαινομενικά μοιάζει άκρως ελληνικό, κατάγεται σπό το Ισραήλ και κάνει, μάλιστα, μεγάλη επιτυχία στον τόπο προέλευσής του.

Για του λόγου το αληθές, η σειρά που προβάλλεται ακόμη στην ισραηλινή τηλεόραση έχει ξεκινήσει ήδη τη διεθνή καριέρα της, αφού τα δικαιώματα προβολής έχουν αγοραστεί εκτός από την ελληνική κι από μεγάλη αμερικανική εταιρεία παραγωγής.

Ομως, ας περάσουμε στο... ψητό. Γιατί το «Σόι» εξελίσσεται κυρίως γύρω από ένα τραπέζι όπου συναντιούνται, συνήθως κάθε Κυριακή, τα μέλη του. Ο Σάββας Τριανταφύλλου (Μελέτης Ηλίας), τραπεζικός υπάλληλος, και η Λυδία Χαμπέα (Βάσω Λασκαράκη), δημοτική υπάλληλος, παντρεύτηκαν από έρωτα πριν από περίπου δέκα χρόνια. Από το γάμο τους απέκτησαν δύο κόρες, πέντε και οκτώ χρόνων αντίστοιχα, και ένα πλήρες σετ συγγενών -έκαστος την οικογένεια του «άλλου»-, για να τους ταλαιπωρούν και να τους υπενθυμίζουν ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι δωρεάν.

Κάθε Κυριακή το ζεύγος Τριανταφύλλου-Χαμπέα συντρώγει με μία από τις δύο οικογένειες -εξαιρούνται οι μεγάλες γιορτές και οι επέτειοι που τα δύο σόγια μαζεύονται γύρω από το ίδιο τραπέζι. Οι συναντήσεις αυτές δεν είναι πάντα ευχάριστες. Γιατί και οι δύο έχουν πολλά μαζεμένα για το σόι του άλλου. Και σε κάθε αυτοτελές επεισόδιο της σειράς έρχονται αντιμέτωποι και με άλλο πρόβλημα.

Στο 1ο επεισόδιο, ο Βαγγέλης (Γιώργος Γιαννόπουλος) και η Χαρούλα (Ρένια Λουιζίδου), γονείς της κοπέλας, έχουν την επέτειό τους και τα παιδιά πηγαίνουν σπίτι τους για να το γιορτάσουν όλοι μαζί, όπως κάνουν άλλωστε κάθε χρόνο. Καλεσμένοι είναι ακόμα και οι συμπέθεροι, ο Μενέλαος (Παύλος Ορκόπουλος) με την Αλεξάνδρα (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), μαζί με τα δικά τους παιδιά. Ετσι, αυτή η επέτειος είναι μια από τις λίγες φορές που τα δύο σόγια βρίσκονται μαζί και σε πλήρη απαρτία.

Η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά χαρούμενη, το κλίμα εορταστικό και όλοι κάνουν προσπάθεια να περάσουν καλά, παρά τις φανερές διαφορές και αντιθέσεις που έχουν οι δύο οικογένειες. Και τα καταφέρνουν μια χαρά μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται ο Σάββας (Μελέτης Ηλίας) με τη Λυδία (Βάσω Λασκαράκη), φέρνοντας μαζί τους ένα μικρό προσωπικό τους πρόβλημα: πως θέλουν να χωρίσουν...

Τη νέα σειρά του Alpha σκηνοθετεί ο Νίκος Ζαπατίνας, ενώ το σενάριο είναι των Αποστόλη Τσαούσογλου και Νίκου Μήτσα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ρένια Λουιζίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Βάσω Λασκαράκη, Μελέτης Ηλίας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Σοφία Πανάγου, Σόλων Τσούνης, Γιάννης Δρακόπουλος, Βίβιαν Κοντομάρη, Ευθύμης Ζησάκης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Γωγώ Καρτσάνα.

ΥΓ. Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, υπήρχε και στο παρελθόν σειρά με σόι και συγκεκριμένα «Το σόι μας» του Γιώργου Αρμένη (σενάριο-σκηνοθεσία και κεντρικός χαρακτήρας), το οποίο ξεκίνησε στο MEGA το 1992 και προβλήθηκε για δύο σεζόν.

Ντ.Λ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Alpha Τηλεόραση
Τηλεόραση
Τηλεοπτικοί σταθμοί
TV & Media