Έντυπη Έκδοση

Δράσεις για την ασφάλεια των μαθητών στο Ιντερνετ

Τηλεδιασκέψεις στα σχολεία όλης της χώρας διοργανώνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, στο πλαίσιο του προγράμματος CYBERKID.

Χθες μόνο πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη σε 300 σχολεία της χώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού διάφορα ζητήματα, όπως τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω Διαδικτύου, οι πρακτικές πρόληψης, τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Ερωτήσεις μαθητών

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αρμόδιος καθηγητής από κάθε σχολείο συνέλεξε ερωτήσεις από τους μαθητές, τις οποίες απέστειλε μέσω του chat και απαντήθηκαν από εξειδικευμένους αξιωματικούς της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται με ευθύνη των δύο συναρμόδιων υπουργείων, θα συνεχιστεί σε όλα τα σχολεία της χώρας, έως τον ερχόμενο Απρίλιο, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Οδηγίες/Προγράμματα
Παιδί
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος