Έντυπη Έκδοση

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ * ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΡΥΤΑΝΗ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Διπλή διαμαρτυρία για το «face control»

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ προχωρούν σε γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους

Δύο πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια προγραμματίστηκαν για σήμερα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, το ένα στις 9 το πρωί από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και το άλλο στις 12 το μεσημέρι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στο «face control» που επέβαλε ο νέος πρύτανης Θ. Φορτσάκης.

Δύο φοιτητές σήκωσαν πανό μέσα στο γραφείο του πρύτανη με το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Φορτσάκη με συναδέλφους τους Δύο φοιτητές σήκωσαν πανό μέσα στο γραφείο του πρύτανη με το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Φορτσάκη με συναδέλφους τους Ταυτόχρονα, δεν λέει να κοπάσει η ένταση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς αναπυροδοτήθηκε από την ενέργεια δύο φοιτητών να σηκώσουν πανό μέσα στο γραφείο του πρύτανη με το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Φορτσάκη με συναδέλφους τους, που, σύμφωνα με τον πρύτανη, μπήκαν στο γραφείο του χωρίς άδεια.

Δηλώσεις Φορτσάκη

«Υπήρξε μια εισβολή φοιτητών στο γραφείο μου χωρίς την άδειά μου, οι οποίοι με περιστοίχισαν και εξέφρασαν τα αιτήματά τους. Η πρυτανική αρχή είναι πάντα ανοιχτή στο διάλογο, αλλά ο διάλογος προϋποθέτει ηρεμία, ευγένεια, διαλλακτικότητα και προϋποθέτει επίσης ότι από τις δύο πλευρές υπάρχουν αντιπρόσωποι που είναι ίσοι στον αριθμό και λίγοι στον αριθμό, διαφορετικά δεν έχουμε διάλογο, έχουμε οχλοκρατία. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, περιμένουμε τους φοιτητικούς συλλόγους να έρθουν με εκπροσώπους, όχι όλοι μαζί, χωρίς βία και ύβρεις και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα, υπό τον όρο όμως ότι θα έχουμε αυτό το δημοκρατικό πλαίσιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης.

Οι φοιτητές παραμένουν στον αύλειο χώρο του κτηρίου της πρυτανείας, ενώ οι σύλλογοί τους πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις με θέμα τον έλεγχο της πρόσβασης στα Προπύλαια.

Επίσης για χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει και το Δ.Σ. των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κινητοποιήσεις
Υπουργείο Παιδείας
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
Εκπαίδευση
Φοιτητές
Σχολές/Πανεπιστήμια
Παιδεία