Έντυπη Έκδοση

Ευρωπαϊκή διάκριση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Την 3η θέση κατέκτησε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Ecotrophelia 2014» η ελληνική ομάδα φοιτητών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Τροφίμων και Ποτών «Sial».

Το προϊόν «Carobites», ένα επιδόρπιο-σνακ οικολογικού χαρακτήρα, υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλών λιπαρών, είχε κατακτήσει την 1η θέση στον εθνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) τον περασμένο Ιούλιο και κατόρθωσε να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Είναι η 2η φορά που η χώρα μας κερδίζει κάποια ευρωπαϊκή διάκριση στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, αφού το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΕΑΠ είχαν κατορθώσει να κερδίσουν την πρώτη θέση στο παρελθόν με το θαλασσινό παριζάκι.

Μεταξύ 15 χωρών

Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος, καθώς και οι 15 χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ρουμανία, Γερμανία, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία και Ελβετία), που συμμετείχαν, είχαν να επιδείξουν πραγματικά μοναδικά προϊόντα με έντονα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα.

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στη γαλλική ομάδα για το καινοτόμο προϊόν «DuoMarin - Les Lardons de la Mer», το 2ο βραβείο δόθηκε στη ρουμανική ομάδα, που συμμετείχε με το προϊόν «TopIce», και το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στην ελληνική ομάδα για το προϊόν «Carobites».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, Ευάγγελος Καλούσης, έδωσε τα εύσημα στους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για τη μεγάλη τους νίκη και τη χαρά που έδωσαν και πρόσθεσε πως οι προσπάθειές τους «μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον. Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων άλλωστε πιστεύει ότι με την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα και χάρη στο ανθρώπινο δυναμικό της μπορεί να αποτελέσει όχημα για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Σχολές/Πανεπιστήμια
Φοιτητές
Παιδεία