Έντυπη Έκδοση

Για βιομηχανική κατασκοπία κατηγορείται πρώην υπάλληλος

Απόρρητα αρχεία και δεδομένα της εταιρείας που εργαζόταν κατηγορείται πως πήρε μαζί με τα πράγματά του φεύγοντας από αυτή ένας 31χρονος πρώην υπάλληλος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για «παραβίαση απορρήτων».

Αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση ύστερα από καταγγελία εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης, σε περιοχή της Αττικής, για «βιομηχανική κατασκοπία» σε βάρος της. Η καταγγελία τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου.

Επειτα από έρευνα στο σπίτι του 31χρονου διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση. Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν τον επίμαχο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του οποίου γινόταν η υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, δεδομένων και εμπιστευτικών πληροφοριών της εταιρείας. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν στοιχεία που αφορούσαν το χώρο φιλοξενίας, όπου σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα της εταιρείας αποθηκεύονταν απόρρητα αρχεία και δεδομένα της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, τρεις φορητές μνήμες αποθήκευσης και διασύνδεσης (USB), ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικών υπολογιστών και έντυπο υλικό, σχετιζόμενα με την υπό έρευνα υπόθεση. Α.Κ.Μ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Βιομηχανία
Κατασκοπία/πράκτορες