Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Υποψήφιος στην ΚΕΔΕ τελικά ο Καμίνης

Το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη θα προκρίνει τελικά για την προεδρία της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», που συσπειρώνει γύρω του δημάρχους από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ. «Και αυτό με το σκεπτικό ότι εκτός από δήμαρχος της Αθήνας έχει τα εχέγγυα και την πολιτική φυσιογνωμία ενός προσώπου που συγκεντρώνει μια ευρεία αποδοχή, όπως φάνηκε από τις εκλογές του Μαΐου», σημείωναν στελέχη του κινήματος στο χθεσινό αποχαιρετιστήριο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Ταυτόχρονα η επιλογή του κ. Καμίνη στηρίζεται στην προσδοκία, συμπλήρωναν τα ίδια στελέχη, ότι θα συσπειρώσει γύρω του δυνάμεις προερχόμενες όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε δέκα ημέρες που θα γίνει η εκλογή προέδρου μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα προκύψουν από τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση, οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να «στοιχηθούν» πίσω από ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής, έχοντας «απέναντι» το δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη, διεκδικητή της προεδρίας εκ μέρους της Ν.Δ.

Κόντρα Καμίνη-Πατούλη

Την ίδια στιγμή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο αντρών με αφορμή την επιστολή του κ. Πατούλη προς όλους τους συναδέλφους του, όπου ζητούσε να μη στηρίξουν «όσους υπηρετούν το αποτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της ΚΕΔΕ των προηγούμενων χρόνων, γιατί πρόκειται για έναν αταίριαστο συνασπισμό προσώπων που είχαν και έχουν έναν και μόνο στόχο, να θέσουν την Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των μικροκομματικών τους επιδιώξεων, κι ας εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι κι ακομμάτιστοι υποψήφιοι». Ο κ. Καμίνης σήκωσε το γάντι συνιστώντας του μεγαλύτερη συστολή: «Δεν είναι όλα στη ζωή ευκαιριακές μιντιακές εντυπώσεις. Ευτυχώς, η διαδρομή του καθενός είναι γνωστή. Τα παζάρια, το κομματικό παρασκήνιο, η ακόρεστη φιλοδοξία για τις ηγεσίες ποικίλων συνδικαλιστικών φορέων, έχουν συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο», ανέφερε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο του δημάρχου.

«Συμφωνούμε με τον κ. Καμίνη ότι η διαδρομή του καθενός στην Αυτοδιοίκηση είναι γνωστή», απάντησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, σημειώνοντας πως «οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι ταυτίζουν την αυτοδιοικητική τους διαδρομή στα κομματικά χρίσματα και στις υπόγειες συμφωνίες μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής. Και ποιοι στη δύναμη των τοπικών κοινωνιών» και πρόσθεσε: «Ο δήμαρχος Αμαρουσίου τολμά να εκτίθεται στην εκλογική διαδικασία της ΚΕΔΕ ως υποψήφιος, με ξεκάθαρη ατζέντα και πρόγραμμα και να ζητά την ψήφο των συναδέλφων του. Δεν είναι αυτός που δημιουργεί ευκαιριακές συμμαχίες στο χώρο της Αυτοδιοίκησης με διακύβευμα την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Ούτε λειτουργεί ως "σιγουράντζας", περιμένοντας να διαπιστώσει πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί για να αποφασίσει αν θα είναι ή όχι υποψήφιος. Δεν έχει λόγο να πανικοβάλλεται ο εκλεκτός των media και των κάθε είδους ΜΚΟ, γιατί εκτίθεται».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
Δήμος Αθηναίων