Έντυπη Έκδοση

800 ταξιδιωτικοί bloggers από 50 χώρες, στην Αθήνα

Στην Αθήνα φιλοξενούνται από χθες και για τις επόμενες τρεις μέρες 800 ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς τουριστικών media από όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας στο ετήσιο συνέδριό τους υπό τον τίτλο «Travel Bloggers Exchange - ΤΒΕΧ Europe 2014».

Τη διεθνή συνάντηση διοργανώνει η Εταιρεία Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων με σκοπό «να μεταφέρουν το μήνυμα της πόλης σε κάθε γωνιά του πλανήτη», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

«Πριν ταξιδέψει κάποιος σε μια χώρα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον συμβουλεύεται τους bloggers. Εχουν μια αναγνωρισιμότητα και αναγνωσιμότητα εκατοντάδων εκατομμυρίων ατόμων. Για το λόγο αυτό κάθε τουριστική πόλη επιθυμεί να φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριό τους. Στοίχημά μας να παγιωθεί το φετινό ρεκόρ επισκεψιμότητας τουριστών στην Αθήνα και να ανατραπεί η εικόνα που υπήρχε μέχρι το 2012 για την πόλη, τους άστεγους, τη φτώχεια κ.λπ.».

Από 50 χώρες

Στο συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής (Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών), συμμετέχουν επισκέπτες προερχόμενοι από 50 χώρες, με την πλειονότητα αυτών να προέρχονται από τη Βόρειο Αμερική (32%), την Ευρώπη (38%) και την Ασία (11%).

Στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «η Αθήνα και η Ελλάδα, τις επόμενες μέρες, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής εκατοντάδων κορυφαίων τέτοιων διαμορφωτών γνώμης μέσω των μεγαλύτερων δικτύων social media και ταξιδιωτικών blogs, ενώ ο απόηχος της διοργάνωσης για τον προορισμό μας θα αναπαράγεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του κόσμου, για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε την αυξητική πορεία του τουριστικού ρεύματος, όχι μόνο στη χώρα, αλλά κυρίως στην Αθήνα, όπου «το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2014 έκλεισε με αύξηση αφίξεων της τάξης του 29% και υπολογίζεται ότι φέτος θα έχουμε στην πόλη πάνω από 800.000 περισσότερες αφίξεις από το 2013».

Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη χαιρέτισε τη διοργάνωση της διεθνούς συνάντησης στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Δήμου Αθηναίων αποδίδει καρπούς και αυτό αποδεικνύεται από τη διεθνή συνάντηση των bloggers στην πόλη.

Εκ μέρους της ΤΒΕΧ, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Rick Calvert αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για «τη στενή φιλοξενία και υποστήριξη», είπε ότι «απαιτείται πέρα από την κρίση, να αδράξουμε την ευκαιρία γνωριμίας με μια πόλη με ξεχωριστή ιστορία, πολιτισμό, κουλτούρα, και ξεχωριστές γεύσεις και κρασιά, ενώ η κρίση δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, διότι η Ελλάδα έχει μια γενναιοδωρία και ομορφιά που επάξια την καθιστούν ξεχωριστό προορισμό».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων για ζητήματα Τουριστικής Προβολής, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Μπορείς» Αρης Σπηλιωτόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, υπογράμμισε ότι «ο τουρισμός δεν έχει ιδεολογία».

Σήμερα, πρώτη ημέρα του ΤΒΕΧ Europe 2014, θα διοργανωθεί από το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση καλωσορίσματος των συμμετεχόντων στην Τεχνόπολη, του Δήμου Αθηναίων.

Τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης θα γίνει η εκδήλωση του μεγάλου διεθνούς χορηγού του ΤΒΕΧ 2014 (Expedia), ενώ το Σάββατο 25 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών με συνδιοργανωτές τους καταστηματάρχες της «Pandrossou Street Market», οι οποίοι θα διοργανώσουν ένα Street Party, με εδέσματα, ποτά, μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρισμός
Συνέδρια
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
Υπουργείο Τουρισμού